Trabzon Valiliği'nden olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıl ile ilgili açıklama

Dün gece oynanan ve olaylardan dolayı hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yapılan açıklamada, valiliğin gereği kadar polis görevlendirmediği ve binaların tepelerine keskin nişancıların yerleştirilmesi eleş.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon Valiliği'nden olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıl ile ilgili açıklama

Dün gece oynanan ve olaylardan dolayı hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yapılan açıklamada, valiliğin gereği kadar polis görevlendirmediği ve binaların tepelerine keskin nişancıların yerleştirilmesi eleştirilmişti.

Maç ile ilgili Trabzon Valiliği'nin yaptığı açıklamada keskin nişancılar konusu yer almazken, yeterli polis görevlendirildiğine vurgu yapıldı. Trabzon Valiliği'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Maç öncesi, maç esnası ve maç sonrası güvenlik tedbirleri için 400’ü özel güvenlik olmak üzere toplam 1546 personel görevlendirilmiştir. Gerek misafir takım Fenerbahçe gerekse Trabzonspor’un stadyuma gelişleri esnasında daha önceden belirlenmiş tedbirler uygulanmıştır. Maç sonrası her iki takım kafilesinin güvenli bir şekilde stadyumdan çıkarılmaları sağlanmıştır. Maç sonrasında meydana gelen olaylarda bazı güvenlik görevlileri çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanmıştır.

Maç öncesi, 6222 sayılı Sporda Şiddeti Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 14 şahıs hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olaylar esnasında 4 resmi araç, 2 özel araç, bir ambulans hasar görürken, çevrede bulunan bazı işyerlerinde kısmen maddi zarar meydana gelmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari işlemler devam etmektedir."
CİHAN

Yorumlar