Trabzon taraftarı, şampiyonluk kupasını Vatikan'da aradı

Trabzonspor taraftarı, 2010-2011 futbol sezonunda kendilerine verilmediğini düşündüğü şampiyonluk kupası eylemini Vatikan'da gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon taraftarı, şampiyonluk kupasını Vatikan'da aradı

Trabzonspor taraftarı, 2010-2011 futbol sezonunda kendilerine verilmediğini düşündüğü şampiyonluk kupası eylemini Vatikan'da gerçekleştirdi.

2 yılı aşkın süredir 'Adalet yoksa futbolda yok' diyen Temiz futbol eylemcileri, bu kez eylemlerini Vatikan'nın St. Peter Meydanı'nda yaptı. Turkish Fair Platform’un Frankfurt, Viyana, Berlin, Nyon ve Zurih’te düzenlediği eylemlerden sonra, Avrupa’da gündeme oturan Temiz Futbol Eylemleri'nin en son durağı Vatikan oldu.

Vatikan Polisi, siyasi sloganlar atılmaması halinde eyleme izin verdi. Eylem hakkında, eylem düzenleme komitesi adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"3 Temmuz 2011 sabahı Türkiye Futbolunun kirli yüzü Türk Emniyet Teşkilatı'nın, titizlik içerisinde aylar süren operasyonu sonucunda tüm çıplaklığıyla açığa çıkarıldığında, sadece sahada oynanan futbolu seven, gerçek futbolseverlerin en büyük dileği de gerçekleşecek sanmıştık. Ancak süreç beklenildiği gibi ilerlemedi. ''Futbolun kirli yüzü'' bu çamurdan da beslenmeye devam etti. Türkiye Futbol Federasyonu üst üste hukuksal kuralları çiğneyerek, çiğneyemediği yerlerde kanunları istediği şekle sokarak açığa çıkan kirli yüzü yeniden aramızda barındırmaya devam etti. Sayın Platini’nin “Sıfır Tolerans” sloganı ile ifade etmeye çalıştığı futboldaki temiz iklimi ilk önce UEFA ihlal etmiştir ve dünyadaki en büyük şike operasyonunu görmezden gelmiştir ve görmezden gelmeye devam etmektedir. Bu duruma seyirci kalan FİFA’da en az UEFA, kadar bu konudan sorumludur. Türkiye mahkemeleri, UEFA ve CAS şikeyi onayladığı halde suçlular Türk futbolunu yönetmeye ve kirletmeye devam etmektedir. Bu durum temiz futbol isteyenlerin asla kabul edeceği bir şey değildir."

Açıklama şöyle devam etti: "Türkiye Futbol Fderasyonu, Türkiye'nin şikeci takımı olan Fenerbahçe tarafında yer aldı. Trabzonspor'un 2010-2011 yılı Süper Lig şampiyonluğu unvanının Fenerbahçe'den alınarak verilmesi talebini reddetti. Söz konusu sezonda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın birçok maçta şike faailiyetin bulunması sonucunda bir yıl hapiste yatmasına karşın TFF bunları görmezden geldi. Bunlara ek olarak geçtiğimiz ağustos ayında UEFA şike suçundan Fenerbahçe'yi iki yıl tüm kupalardan men etti. Sorunu sadece izlemekle yetinen FIFA'da en az UEFA kadar sorumluluk altındadır. Türk mahkemeleri, UEFA ve CAS'ta şikenin varlığı ispat edilmesen rağmen, suçlular Türk futbolunu yönetmeye devam etmekte ve futbolun prestiji ayaklar altına alınmaktadır."

Eylem daha sonra Vatikan'ın önünde açılan pankarlarla sona erdi. CİHAN

Yorumlar