'Tour d' Azerbaijan' bisiklet yarışı başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tour d' Azerbaijan' uluslararası bisiklet yarışı başladı. Türkiye'yi Torku Şeker Spor bisiklet takımının temsil ettiği yarışmaya 22 ülkeden 25 takım, 150'ye yakın sporcu ile...

Google Haberlere Abone ol
'Tour d' Azerbaijan' bisiklet yarışı başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tour d' Azerbaijan' uluslararası bisiklet yarışı başladı. Türkiye'yi Torku Şeker Spor bisiklet takımının temsil ettiği yarışmaya 22 ülkeden 25 takım, 150'ye yakın sporcu ile madalya için mücadele ediyor. Hazar denizi kıyısındaki Bayrak meydanında takımların seyircilere tanıtımından sonra start alan sporcular pazar gününe kadar 5 etap koşacaklar.

    Geçtiğimiz yılın şampiyonu olan bu yılında favorilerinden gösterilen Torku Şeker Spor takımı sporcusu Bekir Baki Akırşan yarışmayla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada bu yılda iddialı olduklarını belirterek "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yarışmanın birincisi olarak turnuvaya damga vurmaya geldik.'' dedi Muhammet Atalay da yarışmaya iyi hazırlandıklarını ifade ederek ''Kazanmaya geldik. İnşallah kazanırız'.' dedi. Takımın Menajeri Muhammet Şafakçı ise yarışmaya ikinci kez katıldıklarını ve geçtiğimiz yıl takım olarak birinci olduklarını hatırlattı. Şafakçı '' Bu yıl daha güçlü bir kadroyla geldik ancak rakiplerimiz de çok güçlü. İnşallah Türkiyeyi burada en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.'' dedi.

'Tour d' Azerbaijan' bisiklet yarışmasında sporcular 5 etapta her gün ortalama 150 km koşacaklar. Yarışmanın son günü olan 11 Mayıs tarihinde ise Bakü'de koşulacak şehir turu etabıyla son bulacak.

CİHAN

Yorumlar