TOSFED asfaltta geleceğin yıldızlarını arıyor

- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun geleceğin yıldız adaylarını seçmek için Körfez Yarış Pisti'nde düzenlediği ve 333 gencin katıldığı yarışlar, sona erdi

Google Haberlere Abone ol
TOSFED asfaltta geleceğin yıldızlarını arıyor

KOCAELİ (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) asfaltta geleceğin şampiyonlarını keşfetmek için hayata geçirdiği "TOSFED Yıldızını Arıyor" projesi kapsamında düzenlenen eleme yarışları tamamlandı.

Gelecekte uluslararası arenada başarı elde edebilecek yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması amacıyla Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen eleme yarışlarında, ehliyet sahibi 18-25 yaş arası 333 genç, dereceye girmek için ter döktü.

Bu yarışlarda finale kalan 5'i kadın 45 sporcu, eylül ayında yapılacak final müsabakalarında mücadele etmeye hak kazandı.

Birinci günün en iyi derecesini İstanbul'dan Barış Şahin, ikinci günün en iyi derecesini İstanbul'dan Hasan Tansu, üçüncü günün en iyi derecesini İstanbul'dan Mehmet Alper Bahadır, dördüncü günün en iyi derecesini ise Denizli'den Reha Aybey yaparken, kadınlar da ise günün en iyi derecesine Kocaeli'den Zeynep Selin Erkan sahip oldu.

Final yarışları kapsamında gerçekleştirilecek eğitim kampından sonra piste çıkacak olan genç yeteneklerden 2'si kadın, toplam 12 sporcu, "TOSFED Yıldızını Arıyor" projesinde yarışma hakkı elde edecek.



Yorumlar