Torku Şekerspor Bisiklet Takımı pedalları Türkiye için çevirecek

Torku Şekerspor Bisiklet Takımı 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Türkiye için yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
Torku Şekerspor Bisiklet Takımı pedalları Türkiye için çevirecek

Torku Şekerspor Bisiklet Takımı 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Türkiye için yarışacak.

Türkiye'nin ilk ve tek Kıta Bisiklet takımı olan Konya Torku Şekerspor, 50'ncisi düzenlenecek Cumhurbaşkanı Bisiklet Turu'nda Türkiye için yarışacak. Yarın Alanya - Alanya etabıyla başlayacak ve 4 Mayıs tarihinde İstanbul - İstanbul etabıyla tamamlanacak yarışta 21 farklı takımdan 168 sporcu ter dökecek. 8 günde bin 254 kilometre yol kat edecek olan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı 8 kişiden oluşuyor.

Dünyanın tek kıtalararası etaplı bisiklet turunda Türkiye’nin tarihi en köklü ve ilk Kıta Bisiklet Takımı olan Torku Şekerspor 8 kişiden oluşan deneyimli pedalları ile Türkiye’ye galibiyet sevinci yaşatmayı hedefliyor. Toplam 8 etaptan oluşan ve bin 254 kilometrenin geçileceği yarış Akdeniz ve Ege Sahilleri boyunca devam edecek. Turun son etabı iki kıtanın birleştiği İstanbul’da gerçekleşecek.

Pankobirlik Genel Başkanı ve Torku Şekerspor Onursal Başkanı Recep Konuk, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bizim için, bizim sporcularımız için yarışa katılan her takımdan ve her sporcudan daha önemli ve daha değerli." diyerek şöyle konuştu:

"Biz Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde koşulan bu yarışta kürsüde bizden, bizim ülkemiz takımlarından biri veya bizim takımlarımızdan bir sporcu yer almazsa o kürsüde bir şeylerin eksik kalacağını düşünüyoruz. Madalyaları takdim ederken Türkiye’nin kürsüde temsil edilmemesinin hem Cumhurbaşkanımız hem de milletimiz açısından ödül töreninde burukluk sebebi olacağını düşünüyoruz. Sadece düşünmekle de kalmıyoruz ve netice almak, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda ülkemizi başarıyla temsil etmek için yapmamız gerekeni yapıyoruz.

Bisiklet takımımızı profesyonel bir takım haline getirmemiz, altyapıdan başlayarak bisiklet sporuna yatırım yapmamız hep bu düşüncenin sonucudur. Bu seneki yarışlarda pedal çevirecek 8 sporcumuza da güveniyoruz. Takımımız tecrübe ile gençliği harmanlayan bir takım. Dünya sporunun önemli isimleri ile ülkemizin yetiştirdiği yüz aklarımız bayrağımızı kürsüye taşımak için omuz omuza yarışacaklar. Takımımızda yer alan dünya bisikletinin kariyerli isimleri takımımızın tecrübe ve yarış birikimini arttıracak.

Takımdaki yarışan yarışmayan genç sporcularımız bu tecrübelerden gelecekteki başarılar için önemli kazanımlar elde edecek. uzun süredir bu yarışa hazırlanan 8 sporcumuza Allah kuvvet versin. Onlar bu yarışta hem ülkemizi hem de takımımızı temsil edecekler. 8 günlük bu yarışta pedal çevirmeyecek olan arkadaşlarının da yüreği onlarla atıyor. İnşallah bu yarışta mayo giyen sporcularımız hem Konya Şeker ailesini, hem de ülkemizi alacakları başarılı neticelerin yanı sıra centilmenlikleri, sporcu duruşlarıyla da gururlandıracaklar."

BİRBİRİNDEN ZORLU ETAPLAR SPORCULARI BEKLİYOR

Yarışın üçüncü ve altıncı etabında iki önemli tırmanış finişi sporcuları bekliyor. Deniz seviyesine göre bin 825 mt. yükseklikte Elmalı-Göğübeli geçidinde bitecek olan 3. etap 50. yıl mücadelesinin en uzun ve en yüksek etabı olarak gösteriliyor.

En uzun ikinci etap olan 6. etabın sona ereceği Selçuk tırmanışında ise bisikletçiler son 5 kilometrede 400 metre yükseğe tırmanarak Meryem Ana tepesine ulaşacak. Tırmanış bölümleri bakımından zengin ve sporcuları zorlayacak bir diğer etap ise 1 Mayıs günü koşulacak olan Marmaris-Turgutreis. 50. yılında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun en uzun üç etabının aynı zamanda en yüksek etaplar olması tırmanış puanları ve genel klasman liderliği bakımından tırmanış ustası bisikletçilere önemli birer fırsat sunacak.

Nispeten düz parkurlara sahip diğer beş etap ise sprinterler arasındaki ataklar ile mücadeleyi üst düzeye çıkararak sporculara sprint puanları klasmanı için avantaj sağlayacak. İlk kez 1968 yılında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda finiş etabına ev sahipliği yapan İzmir, 2014 yılında bir değişiklik ile gündemde. Son iki yıldır Lozan meydanında sona eren 7. etap finişi 2014 yılında şehrin diğer yakasına Karşıyaka İskelesi’ne taşınacak.

Torku Şekerspor Takımı sporcuları ise şu isimlerden oluştu:
Ahmet Akdilek, Nazım Bakırcı, Juan Jose Cobo Acebo, David De La Fuente Rasilla, Sergiy Grechyn, Mirac Kal, Yuri Metlushenko, Ahmet Örken

TUR 2014 Parkuru
1. Etap Alanya -Alanya 144,7 km 27 Nisan
2. Etap Alanya - Kemer 174,2 km 28 Nisan
3. Etap Finike-Elmalı 184,7 km 29 Nisan
4. Etap Fethiye-Marmaris 124,3 km 30 Nisan
5. Etap Marmaris-Turgutreis 177,3 km 1 Mayıs
6. Etap Bodrum - Selçuk 183,1 km 2 Mayıs
7. Etap Kuşadası-İzmir 144,8 km 3 Mayıs
8. Etap İstanbul-İstanbul 121 km 4 Mayıs
CİHAN

Yorumlar