Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Çin'de tarihi zafere imza attı

Çin'de 2002 yılından bu yana düzenlenen Tour of Quinghai Lake'de yarışan Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, bu yılki başarılarına tarihi bir zafer ekledi. Turun 118 km'lik zorlu 9. etabında Avrupa şampiyonu patentli genç sporcu Ahmet Örken...

Google Haberlere Abone ol
Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Çin'de tarihi zafere imza attı

Çin'de 2002 yılından bu yana düzenlenen Tour of Quinghai Lake'de yarışan Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, bu yılki başarılarına tarihi bir zafer ekledi. Turun 118 km'lik zorlu 9. etabında Avrupa şampiyonu patentli genç sporcu Ahmet Örken birinci gelerek Türk bisiklet tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.

Türkiye'nin ilk ve tek Kıta Bisiklet Takımı olan 'Torku Şekerspor' 2014 sezonunda elde ettiği başarılardan sonra yarış takvimindeki, Çin'de gerçekleşen Tour of Qinghai Lake'de mücadele ediyor. Türkiye'yi temsilen tura davet edilen Torku Şekerspor, Türk Bisiklet tarihinin en büyük başarılarından birisine imza attı.

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile aynı kategoride (2. HC) olan Tour of Qinghai Lake, 6 - 19 Temmuz 2014 tarihleri arasında düzenleniyor ve toplam 13 etaptan oluşuyor. Asya Kıtası'nın en önemli turlarından birisi olan Tour of Qinghai Lake'de, dünya genelinden 22 profesyonel takımdan 176 sporcu mücadele ediyor. Sadece profesyonel takımların katılabildiği bu büyük turda Torku Şekerspor Çin Halkı tarafından büyük ilgi görüyor.

Tour of Qinghai Lake'nin 9. etabı 118 km'lik Tianshui-Tianshui arasında geçildi. Kısa mesafeli ama çok süratli geçen bu zorlu etapta Avrupa şampiyonu patentli genç sporcu Ahmet Örken dünyaca ünlü sprinterleri geçerek tarihi bir zafer elde etti. Ayrıca Genel Ferdi Sıralamada'da 13. sıraya yükseldi. Tour of Qinghai Lake, 227 km'lik Tianshui - Pingliang arasında geçilecek olan 10. etapla devam edecek.

Tour of Qinghai Lake 2014 9. Etap Ferdi Sıralaması şöyle:

1. Ahmet Örken - Torku Şekerspor (Türkiye)

2. Robert Förster - UnitedHealthcare Pro Cycling Team (ABD)

3. Mykhaylo Kononenko - Kolss Cycling Team (Ukrayna)

CİHAN

Yorumlar