Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Baydar:

- "Güzel görüntülerle başlayan ve aynı şekilde centilmence sona eren Kasımpaşa mücadelesinde, belirtildiği gibi 'çirkin ve kötü tezahürat' söylemleri gerçekleşmemiş olup, bu durumun tamamen maçın gözlemcisinin yanlış anlamasından kaynaklandığını düşünmekteyiz"

Google Haberlere Abone ol
Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Baydar:


KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'un basın sözcüsü Ahmet Baydar, "Güzel görüntülerle başlayan ve aynı şekilde centilmence sona eren Kasımpaşa mücadelesinde, belirtildiği gibi 'çirkin ve kötü tezahürat' söylemleri gerçekleşmemiş olup, bu durumun tamamen maçın gözlemcisinin yanlış anlamasından kaynaklandığını düşünmekteyiz" ifadesini kullandı.

Baydar, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, ligin 32. haftasında oynanan Torku Konyaspor-Kasımpaşa maçı sonrasında gözlemci raporlarına dayanılarak "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca kulübün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini anımsattı.

Torku Konyaspor-Kasımpaşa maçının tamamen centilmence ve fair-play ruhuna uygun görüntülerle başladığını belirten Baydar, taraftarın iki takım oyuncularını da tribüne davet ederek alkışladığını belirtti.

Baydar, iki takım taraftarının maçı birlikte izlediğini vurgulayarak, Torku Konyaspor taraftarının iki sezondur iç sahada oynadığı maçlarda takımına centilmenlikle destek verdiğini kaydetti.

Durumun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını savunan Baydar, "Kulübümüzün ve taraftarlarımızın tamamen yanlış anlamadan kaynaklanan bir durumdan dolayı PFDK'ya sevk edilmesi bizleri son derece üzmüştür. Bu hatadan bir an önce geri dönülmesi ve kulübümüzün ceza almaması için gerekli savunmalar ilgili mercilere yapıldı. Yasal ve hukuki zeminlerde haklarımızı arayacağımızı belirtirken, kararın bunlar dikkate alınarak verileceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar