Torku Arena'ya büyük onur! İlk 5'e girdi

Konya'da yapılan Torku Arena, her yıl düzenlenen Yılın En İyi Stadyumları Yarışması'nda ilk 5'e girdi.

Google Haberlere Abone ol
Torku Arena'ya büyük onur! İlk 5'e girdi

Konya Büyükşehir Belediyesi nedeni ile yaptırılan Torku Arena, Stadiony.net veStadiumDB.com siteleri nedeni ile uluslararası kurda her sene düzenlenen Yılın En İyi Stadyumları Yarışması'nda ilk 5'e girdi.

Yaklaşık 2 yılda tamamlanan, futbol topu şeklindeki Konya Büyükşehir Torku Arena,63 milyon 46 bin dolarlık inşaat maliyeti ile yarışmaya layık görülen 32 stadyum içinde maliyeti en düşük olanlar içinde yer aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Stadiony.net ve StadiumDB.com siteleri nedeni ile uluslararası kurda her sene düzenlenen yarışmaya bu sene Türkiye'den namzet gösterilen iki stadyumdan birinin Büyükşehir Torku Arena olduğunu belirtti.

Yeşil-beyaz renkte, 42 bin benlik izleyici kapasitesine sahip futbol şeklindeki stadyumun estetik ve özgün tasarımı, etkileyici ambiyansı, uygar nitelikleri ile dünyada iz bırakacağını anlatım eden Akyürek, eserin Türk sporu için büyük ciddiyet taşıdığını aktardı.

Akyürek, 20 ülkeden 32 stadyumun yarıştığı 2014 Yılının En İyi Stadyumları Yarışması'nda oylamanın mimarlar hususi jürisi ve halk nedeni ile yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Oylamada 72 bin 474 puan sektör Konya Büyükşehir Torku Arena, dünyanın en fazla 5'inci stadyumu seçildi. Bu, hem Konya hem de Türkiye için ciddi bir başarı. Stadyumun yapılmasında emeği geçen herkese ve her maçta stadyumu dolduran bütün taraftarlara teşekkür ederiz."
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar