Tolunay Kafkas: Kayseri, zor bir deplasman

Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü Kayseri Erciyesspor'la karşılaşacak Kardemir Karabükspor'da hedef puan ya da puanlarla dönmek.

Google Haberlere Abone ol
Tolunay Kafkas: Kayseri, zor bir deplasman

Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü Kayseri Erciyesspor'la karşılaşacak Kardemir Karabükspor'da hedef puan ya da puanlarla dönmek.Teknik direktör Tolunay Kafkas, Kayseri Erciyesspor'un ikinci yarının en iyi takımlarından biri olduğunu söyledi.

Geçen hafta kendi sahasında Trabzonspor ile 2 - 2 berabere kalarak ligde beşinci sıraya oturan Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını Hasan Doğan Tesisleri'nde yaptığı idman ile sürdürdü. İdmanın ilk bölümünde motivasyona yönelik çalışma yapan kırmızı- mavililer, daha sonra sahada taktik çalışması yaptı.

Teknik direktör Tolunay Kafkas, rakipleri Kayseri Erciyesspor’un ikinci yarının en iyi takımlarından biri olduğunu belirterek, "Bu hafta yaptığı flaşh transferlerle özellikle ikinci yarının en iyi takımlarından bir olan takıma karşı oynayacağız. Zor bir maç. Biz de üst sıralarda tutanmak için bu maçtan puan veya puanlar almak zorundayız. Hem antrenör hem de takımlar için baskı altında iş çıkarabilmek çok önemlidir. Biz bu baskıya alıştık. Bir rehavet içinde değiliz. Artık rakibin adının ne olduğu önemli değil bu felsefeyi ve oyun anlayışını aynı şekilde sahaya yansıtmak bizim için önemli." diye konuştu.

Kafkas, taraftarların takımın Avrupa kupalarına gitmesini istemesinin futbolcuları strese sokup sokmayacağı sorusuna, "Hayır strese sokmaz. Oyuncularımla konuşuyorum. Önümüzdeki maçı kazanırsak bir sonraki maçı nasıl kazanırıza bakıyoruz. Oynayacağımız 13 maçın ne kadarını kazanırsak bu bizi zaten ister istemez bir yerlere taşıyacak." karşılığını verdi.

Tesis ve alt yapısı ile Avrupa kupalarına hazır olup olmadıkları sorusuna Kafkas, "Tesis olarak kaldıracak bir yapıda. Ancak alt yapı da sıkıntısı var. Tesisle de ilgili büyük bir projemiz var. Hem akademi ile ilgili hem de bu tesisin yapılması ile ilgili çalışılıyor. Zaten Karabükspor bu ligde kalıcı ve uzun vadeli bir program yapmak istiyorsa bu tesisi yapmak zorunda. Adımlar atıldı ve bu tesis yapılacak. Karabükspor belli bir iskelet oluşturacak. Özellikle bu takımın içindeki oyuncuları koruyup daha yetenekli ve genç oyuncuları bulacak. Daha sonra Batı Karadeniz Bölgesi'nden oyuncular çıkaracak. Alt yapıdan yetenekli ve geleceğin futbolcusu olmaya aday futbolcuları nasıl çoğaltabilirize bakacağız. Yurt dışından Almanya ve Belçika kökenli ve Türkiye liglerinden alacağımız genç oyuncular olacak. Bu oyuncuları Karabükspor bünyesine katacağız ve geleceği olan bir takım oluşturacağız." cevabını verdi.


CİHAN

Yorumlar