Tolunay Kafkas: Avrupa Kupaları'na gitmek için Fenerbahçe'yi yenmeliyiz

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa Kupaları'na katılabilmek için ligi şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'yi yenmeleri gerektiğini söyledi.    Deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçının kendileri için...

Google Haberlere Abone ol
Tolunay Kafkas: Avrupa Kupaları'na gitmek için Fenerbahçe'yi yenmeliyiz

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa Kupaları'na katılabilmek için ligi şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'yi yenmeleri gerektiğini söyledi.

    Deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçının kendileri için olmazsa olmaz bir maç olduğunu ifade eden tecrübeli hoca, "Avrupa kupalarına gitmek istiyorsak, kazanmamız gerekiyor. Şampiyona karşı oynayacağımız bir maç. Şükrü Saracoğlu'nda maç kazanmak kolay değil, bunu zorlayacağız. Kazanmak için her yolu deneyeceğiz. Eğer kalan 2 maçı da kazanırsak, bizim hesaplarımıza göre üçlü averajla biz gideceğiz. Bunun imkanı var ve bunu denemek için her yola başvuracağız. Oyuncular bu maça iyi hazırlandı. Oyuncularım bugüne kadar ellerinden geleni yaptılar ve bu maçta da yapmak için gayret edecekler." dedi.

    Sahalarında son 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldıklarını belirten Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:

     "Oynadığımız son 2 maçın hakkı beraberlik değildi. Kazanacağımız maçlardı. Son maçta 2-0 öne geçmemize rağmen avantajı kullanamadık. Eskişehirspor maçında çok baskılı oynayıp, çok gol kaçırdık. Bunu kullanamadığınız zaman dışarıdan 3 puan getirmek lazım. Fenerbahçe maçından 3 puan getirmek için var gücümüzle gayret edeceğiz. Fenerbahçe maçını kazanarak, sahamızda Sivasspor ile final maçı oynamak istiyoruz. Oyuncularım Avrupa'ya gitmeyi hak ettiler ve çok emek verdiler. Bu umudun son haftaya kadar taşınması çok güzel ve bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu gerçekleşmese de ligi en kötü 7. ya da 8. sırada tamamlayarak, Karabük tarihinde bir ilki gerçekleştireceğiz."

    GELECEK YILIN KADROSUNU OLUŞTURMALIYIZ

    Transfer çalışmaları ile ilgili olarak hazırlıklara başladıklarını ve listeyi kulüp başkanına sunduklarını kaydeden Tolunay Kafkas, "Devre arasında sakatlanan Akpala'yı tekrar takımda görmek istiyorum. Bunun yanında başkanıma raporu verdim, kiralık oyuncuların da kalmasını istiyorum. Yeni iskelet oluşturmamız lazım. Hem kiralık hem de gidecek ve kalacak oyuncular var. Kiralık oyuncuların durumuna göre yeni bir iskelet kadro oluşturma zorunluluğumuz ve mecburiyetimiz var. Bu yapacağımız iş Karabükspor'un 5 senesini kurtaracak transferleri olsun. Bu noktada çok açık bir listemiz var. İsimler hazır. İsimleri şu an açıklamak istemiyoruz. Çünkü bunlar duyulunca devreye başka kulüpler giriyor ve işimiz zorlaşıyor. Mevkii olarak sol ve sağ kenar, forvet ve forvet arkası ile 1 tane stoper transferi istiyoruz."

CİHAN

Yorumlar