Tolunay Kafkas: Avrupa kupa maçları Torku Konyaspor maçına bağlı

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa kupalarına gitmek için Torku Konyaspor maçını kazanmaları gerektiğini söyledi. Cumartesi günü kendi sahasında Torku Konyaspor'u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor, yeşil-beyazlılardan...

Google Haberlere Abone ol
Tolunay Kafkas: Avrupa kupa maçları Torku Konyaspor maçına bağlı

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa kupalarına gitmek için Torku Konyaspor maçını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Cumartesi günü kendi sahasında Torku Konyaspor'u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor, yeşil-beyazlılardan üç puan almayı hedefliyor. Torku Konyaspor maçının önemine değinen Tolunay Kafkas, "Konyaspor tecrübeli bir takım ve özellikle forvet hattında kaliteli futbolcuları var. Avrupa'ya gitmek istiyorsak, bu maçı kazanmalıyız. Oyuncularım ve ben bunun bilincindeyiz. Bu maçı kazanıp, kalan diğer 2 maçımıza daha rahat çıkmak istiyoruz. Ama önce bu maçı kazanmamız gerekiyor." dedi.

Kafkas, basın mensuplarının 'müsabakaların aynı saatte oynanması' ile ilgili sorusu üzerine, "Ben o konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ancak biliyorsunuz Nisan ve Mayıs ayları özellikle ülkemizde sıcak geçiyor. Maçlar Cuma, Cumartesi ya da Pazar günleri oynansın. Saat 15.30 ülkemizde hiçbir şehir için uygun bir saat değil. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Ne Antalya, ne Rize, ne de başka bir şehir için 15.30 uygun bir saat değil. Maalesef yayıncı kuruluş öyle istedi ve bizim de yapacak fazla bir şeyimiz yok. Maç keşke akşam saatlerinde oynansaydı." ifadelerini kullandı.

KAYSERİSPOR'A ÜZÜLDÜM

Geçtiğimiz hafta Kayserispor karşısında alınan galibiyet sonrası duygulandığı dile getiren Tolunay Kafkas, "O kulüp beni bir yerlere getirdi. Antrenörlük hayatıma orada başladım. Hem Başkan, hem Süleyman bey bunları hiç hak etmediler. O kulübe çok şey kattılar. 3 tane teknik adam yetiştirdiler. Daha birçok adam yetiştireceklerdir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'de en büyük sıkıntılardan birinin insana yatırım yapılmaması olduğunu belirten Kafkas, Spor Toto Süper Lig'deki yabancı sınırlaması ile ilgili ise şunları söyledi: "Ben yabancı oyuncu sayısıyla ilgili problemin ana kaynağının veya çözümünün genç oyuncu gelişiminde olduğuna inanıyorum. Evrensel dünyada böyle bir sınırlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer siz üretirseniz, yurt dışına oyuncu ithal ederseniz bu sorun ortadan kalkar ve sadece olmayan mevkilere yabancı oyuncu alırsınız. Bu sınırlamanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'de en büyük sıkıntılardan biri insana yatırım yapmıyoruz. İnsana yatırım yapmak uzun süreli iş ve Türkiye'de maalesef böyle plan programlar yapılmadığı için günü kurtarmak yoluna gidiliyor. Bu da futbol alemine büyük zararlar veriyor." CİHAN

Yorumlar