Tolga Zengin: Önümüzde zorlu geçecek 3 maç var

Beşiktaş'ın tecrübeli kaleci Tolga Zengin, Spor Toto Süper Lig'de önlerinde çok zorlu geçecek 3 maç olduğunu belirterek, hepsini kazanmak istediklerini ve hedeflerinin 9 puan olduğunu söyledi.Sabah saatlerinde Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde

Google Haberlere Abone ol
Tolga Zengin: Önümüzde zorlu geçecek 3 maç var

Beşiktaş'ın tecrübeli kaleci Tolga Zengin, Spor Toto Süper Lig'de önlerinde çok zorlu geçecek 3 maç olduğunu belirterek, hepsini kazanmak istediklerini ve hedeflerinin 9 puan olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinde Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tolga, "Kalan üç maç bizim için çok önemli. Bunların hepsini kazanmamız gerekiyor. Rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Bizim hepsini kazanmamız Şampiyonlar Ligi’ne katılmamız için yetmiyor." dedi.

Öte yandan geçtiğimiz pazartesi günü gece kulübünde Gökhan Töre'nin silahla saldıraya uğradığı konu hakkında ise Tolga, "Gece kulübünde yaşanan olay gerçekten talihsizlikti. Yönetimimiz bu oyunculara para cezası verdi. Bu oyuncuların kadro dışı bırakılarak takımdan ayrı kalmasını istemem." diye konuştu.

Öte yandan Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda 'En değerli kaleci' ünvanını kazanan Tolga Zengin, ödülü ile ilgili bir soruya ise "Bana ödül verdiler. Sağolsunlar. Ancak biliyorsunuz sıkıntılı süreç yaşıyoruz. Takımla birlikte bulunmayı doğru buluyorum. Önemli olan ödüle layık görülmek. Bana bu ödülü layık görenlere teşekkür ediyorum. Allah yollarını açık etsin." diye cevap verdi.

Beşiktaş'ın file bekçisi Tolga Zengin, kritik haftalar öncesinde takımın durumu, son günlerde yaşanan olaylar ve 3-0 kaybettikleri Sivasspor maçıyya ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Başarılı file bekçisi, Galatasaray ile girdikleri ikincilik yarışı hakkında ve oynadıkları son maçta 3-0 yenildikleri Sivassspor maçıyla ilgili olarak da önemli açıklamalar yaptı. Tolga Zengin, Gökhan Töre'nin vurulması olayı ile ilgili de düşüncelerini paylaşırken, Gökhan Töre'nin yaşadığı olayda görgü tanığı olduğunu belirten ve son dönemde birçok açıklama yapan menajer Mahir Aslan'ın kendi reklamını yaptığını ve basın mensuplarının da bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Sivasspor'a yenildikleri için çok üzgün olduklarını da belirten Tolga Zengin, "İster istemez biraz moralsizlik oluyor ama geride kaldı. Zor 3 maçımız var, onları alıp rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeğiz. Taraftarın tepkisi normaldir. Futbolcuların bundan alınmaması lazım, bu mesleğin kanunu bu. Bazen oyuncuların uyarılması lazım. Yeter ki dozu iyi ayarlansın, şiddet olmadıktan sonra tepki de eleştiri de olabilir. Taraftarlardan çekindiğimiz için değil, 3 puan kaybettiğimiz için çok üzüldük. Taraftarlar futbolun kahrını çeken isimler. Önemli olan Sivasspor'a bu skorla yenilmendir, taraftar tepkisi değil." diye konuştu.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi hedefi olduğunu tekrarlayan Tolga Zengin, "Herkes Şampiyonlar Ligi'nin öneminin farkında. Dün akşam hepimiz Bayern Münih - Real Madrid maçını izledik. Orada kim olmak istemez." diyerek, şunları söyledi:

"Ne olay yaşanırsa yaşansın, futbolcu sahaya çıkıp oynuyor. Bir sorumlu varsa, biziz. Son 5 haftada kaybedilen 10 puan var, büyük bir puan. Geçmişe bakarak değiştiremeyiz bir şeyleri, önümüze bakmak lazım. Bence oyuncular Şampiyonlar Ligi'nin farkında. Dün herkes Bayern Münih - Real Madrid maçını izledi ve nasıl olduğunu da herkes görüyor. Ben oynadım ve bence top nokta orası. Oyuncular öneminin farkında, ama bunu sahada göstermeli."

Beşiktaş'ın kalan 3 maçtan alacağı 9 puanın çok da kolay olmadığını ve zor maçların kendilerini beklediğini söyledi. Bir basın mensubunun Trabzonspor - Galatasaray maçını sorması üzerine de tecrübeli kaleci, kolay maç olmadığı sözünü yineleyerek şöyle cevap verdi:

"Galatasaray'ın maçları da zor. Trabzonspor maçı da zor. Yani zor maçlarımız var. Bu süreçten sonra kim ile oynarsan oyna, zor. Artık kolay maç kalmadı ve öyle de düşünmememiz gerekiyor. Küme hattında olan takımlar var, adamlar büyük takımlarla oynuyor sonuçta. Gençlerbirliği son maçımız olacak, ki onların bir amacı olmasa da Beşiktaş'ı yenmek için oynayacaklar."

"KİMDİR BU MENAJER"

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı maçın gecesinde bazı futbolcu arkadaşlarının gece kulübüne gitmesi ve yaşanan olaylar ile ilgili tekrarlanan soruya da cevap veren Tolga Zengin, basın mensuplarını da sitem etti. Oyuncu arkadaşlarının başına istenmeyen olaylar geldiğini yineleyen Tolga Zengin, kendi reklamını yapan birinin ortaya çıkarak konuşmasına da kızdı ve "Kimdir bu menajer." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz gerekeni takım içinde yaptık. Onlar da bazı şeylerin farkında ve böyle bir şey olacağını bilseler dışarıya çıkmazlar. Ama bunu artık çok büyütmeye de gerek yok, dışarıya çıkan başka futbolcular da var. Bu olaydan sonra fazla gündeme geldi. Onlar da yaptıkları hatanın farkındalar. Konuşan insanlar var, ne olduğu belirsiz adamların sözü ile haber yapılıyor. Her şeyi de yazacaksanız. Tamam yazın ama biraz da araştırın.

Ben arkadaşımın dediğine bakarım. Yaptıkları hata için gerekeni yönetim kurulu söylemiştir. Bir hatadan dolayı genç çocukları silmeye gerek yok. Amacımız 3 maçlık süreci iyi şekilde geçmektir. Sizden de ricam, Beşiktaş'ın yararı için söylüyorum, sadece kulaktan duyduğunuz şeyleri haber yapmayın. Bir menajer var, kimdir bu menajer? Konuşup duruyor, piyasa yapıyor kendine, buna siz de dikkat edin."

CİHAN

Yorumlar