Tolga Zengin: Dany'e kefilim

Beşiktaşlı Tolga Zengin, Galatasaray ile oynanan derbi maçta sahada hata yapan takım arkadaşı Dany'ye kefil olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tolga Zengin: Dany'e kefilim

Beşiktaşlı Tolga Zengin, Galatasaray ile oynanan derbi maçta sahada hata yapan takım arkadaşı Dany'ye kefil olduğunu söyledi.

Milli kaleci, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde sabah yapılan antrenmanın bitiminde basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Cumartesi günü Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbide gözüne tutulan lazer hakkında konuşan yıldız oyuncu, "Dün bazı kontrollerden geçtim. Sıkıntı yok. Bugün tekrar kontrol edilecek. Şu anda fazla bir sıkıntı görünmüyor. Tabiki yapılan şeyler hoş değildi. Zaten lazerin üzerinde 'göze tutmayınız' diye yazıyor. Acaba bana lazer tutan kişi evinde oğlunun gözüne de lazer tutuyor mu? Bu şekilde görme kaybı yaşayan kişiler de var. Şu an hissetiğim bir şey yok. Ama bugün de tekrar kontrollere gideceğim. Zaten o şahıs hakkıda gerekli işlemler başlatılmış. Umarım o kişide pişmandır. Yanındaki kişi ve o kişi de yaşı başına almış kişiler. Bence insan sağlığı için zararlı olan lazerlerin satılması yanlış. Belki satışı engelleyemezsiniz; ama satışı zorlaştırılabilir. Ancak bu ülkede benim gözüme tutulan lazer konuşuluyor; ama daha fazla konuşulacak şeyler var. Mesale bu ülkede aç insanlar var. Onları durumları konuşulmalı." diye konuştu.

Derbi maçtan önce gözünde rahatsızlığı olduğunu da dile getiren Tolga Zengin, "Tabiki bu durum lazerden kaynaklanan bir durumdur demedim. Tetiklemiş olabilir dedim. 45. dakikada yan topa çıkarken seçememeye başladım. Spot ışıkları gözümü almaya başlayınca algılamamaya başladım." dedi.

Öte yandan Tolga, kendisinden sonra oyuna giren ve sonrasında darbeye bağlı sakatılık yaşayan Cenk'in durumunun iyi olduğunu kaydetti. Bir gazetecinin "Sezonun ilk yarısıda iyi başlamıştınız. Galatasaray mağlubiyetinin ardından yıkım olmuştu. Sezonun ikinci yarısına da iyi başladınız. Galatasaray mağlubiyeti sonrasında takımın havası nasıl?" sorusuna ise tecrübeli oyuncu, "İlk yarıdaki derbi maçta aldığımız bir mağlubiyet değil, bir kısım seyirci sahaya girmiş. Sahamız kapatılmıştı. Gündem değişmişti. Ama şu anda öyle bir durum yok. Cumartesi günü oynadığımız maçta rakibin kaleye şutu dahi yoktu; ama maçı kaybettik. Onun üzüntüsü var, kaybedilen üç puana üzülüyoruz." diye cevapladı.

YABANCI OYUNCULARA ELEŞTİRİ

Derbi maçının bitiminde Melo'nun yapmış olduğu hareketleri ise Tolga, şöyle yorumladı: "Tabiki yabancı oyuncuların sevinmeleri farklı oluyor. Kimisi zeybek, kimisi horondan hoşlanır. Bu tercih meselesidir. Kimsenin zevklerine karışmamak lazım. Ancak biliyorsunuz oyuncular küçüklere rol model oluyorlar. Onlara örnek olmaz lamız. Semih'in yaptığı hareketi herkes takdir ederken Melo'nun davranışı ise sıkıntılar oluşturuyor. Bunları bizden önce kulüplerinin düşünmesi lazım. Türkiye'ye gelen yabancılarda iyi örnek olmalı. Onlar buraya geldiğinde omuzlarda karşılanıyor, evleri kiralanıyor. Böyle olunca da adamın ayağı yere basmıyor. Hayatında böyle birşey görmemiş birisi bir anda büyük birisi olarak hissediyor ve onun rahatlığını yaşıyor. Bana göre yerlisi yabancısı yaptığı hareketlerle gençlere örnek olmalıı ve yaptığı hareketlere dikkat edilmeli. O gençlerde sonrasında aynı hareketlere yapıyorlar. Bana göre önce kendi insanımıza destek olmamız lazım. "

Devre arasında Galatasaray'dan tranfser edilen derbi maçta yaptığı hata nedeniyle penaltıya neden olan Dany'e de sahip çıkan kaptan, şunları kaydetti: "Futbol hatalar oyunudur. Penaltı pozisyonunda Dany hata yapmıştır. Bunda bir kasıt aramamak lazım. Ben de Trabzonspor ile oynanan maçta hata yapmıştım. Dany, devre arasında kiralanmıştır ve sezon sonu satın alma opsiyonu vardır. Birisine bir suç atarken biraz düşünmek lazım. Sosyal medyada eleştirildiğini biliyorum. Biraz daha dikkat etmek lazım. Dany'e ben kefil oluyorum. Onda kasıt arayan varsa gelsin bende de arasın. Zaten Dany öyle kasıtlı bir şey yapacak olsa başka pozisyonlarda yapabilir. Öyle bariz yapılmaz. Dany'in öyle bir şey yapmış olduğunu hissetsem herkesten önce ben tepki koyardım. Canı sağolsun, futbol hatalar oyundur. Bugün Dany, yarın başka birisi hata yapacaktır. Her hatada kasıt aramamalıyız."

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında ise Tolga, "Önümüzde toplamda 36 puan var. Biz bunların hepsini almak istiyoruz. Kalan maçlarımızı tek tek düşünüyoruz. Şu anda cuma günü Medical Park Antalyaspor ile oynayacağımız karşılaşma var. İkinci yarı başlarken durumumuz ortadaydı. Kimse bize şans vermiyordu. Şu anda yarışın içindeyiz. Maç maç gitmemiz lazım." diye konuştu.

2016 AVRUPA ŞANSI

Öte yandan 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin gruplarının sorulması ve rakipleri hakkında ise tecrübeli oyuncu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Rakiplerimiz belli oldu. Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve biz varız. Geçmişteki hatalardan büyük dersler çıkarırırız. Önümüzdeki şampiyonaya daha iyi hazırlanırız. İyi başlangıç yapmamız önemli. Bende görev almak isterim. Oynayıp oynamamak değil önemli olan o milli takım içinde olmaktır. Çağrılmadığım zaman bile arkadaşlarımı motive etmek hatta onlara dua edip destek vermek lazım."




CİHAN

Yorumlar