TMOK Fair Play Konseyi 2014'de hedef olarak üniversiteleri seçti

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi 2014’ün ilk toplantısını İstanbul Ataköy'deki Olimpiyatevinde yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TMOK Fair Play Konseyi 2014'de hedef olarak üniversiteleri seçti

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi 2014’ün ilk toplantısını İstanbul Ataköy'deki Olimpiyatevinde yaptı.

Toplantıya, Murat Özbay, Erdoğan Arıpınar, Perviz Aran, Doç. Dr. Bilge Donuk, Ali Abalı, Mehmet Atalay, Kahraman Bapçum, Haldun Domaç, Avni Erboy, Dr. Kazım Gedik, Halit Kıvanç, Doğan Şahin, Yılmaz Tokatlı, Teoman Güray ve Remzi Yılmaz katıldılar.

Konsey ilk olarak bir basın toplantısı düzenleyerek basına 2014 çalışmaları hakkında bilgi verdi ve öğleden sonra ise 2014 için yapılacak çalışmaların takvimini tespit etti.

Fair Play Konseyi 2014 sezonunda ilk olarak Mart-Haziran ayları arasında 3 üniversite (Edirne, Urfa ve Antalya) Eylül-Aralık ayları arasında 4 üniversiteyi (Elazığ, Samsun, Muğla ve Konya) ziyaret edecek Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulları (BESYO) ile 2 günlük bir çalışma yapacak.

İlk gün her ilde bir basın toplantısı yapılacak ve Fair Play Dünya Karikatür Sergisi açılacak, ertesi gün Fair Play üzerinde konferanslar yer alacak. Ziyaret edilen illerde Fair Play ödülü kazanmış olanlar da toplantıya davet edilecekler. Heyet ayrıca her ziyaret ettiği üniversitede (Fair Play'i en güzel örnekle anlatın) adlı ödüllü bir yarışma düzenleyecek ve her üniversitede dereceye giren 3, toplam da ise 21 öğrenciyi ödüllendirecek.

Fair Play Konseyi 2013 Fair Play ödüllerinin taramasını Mart ayında tamamlayarak 25 Mart Salı günü, Mayıs ayı içinde yapılacak ödül töreninde ödül alacakları tespit edecek. Bu törene imkan olursa ilk günden buyana Fair Play ödülü kazananlar da davet edilecekler.

2014 yılında hem Sportif Fair Play hem de Toplumsal Fair Play Ödülleri için taramalar başlayacak, toplantıda bu çalışma grubuna (Dr. Kazım Gedik, Haldun Domaç, Remzi Yılmaz, Teoman Güray, Avni Erboy, Semra Demirer) seçildiler. Fair Play Konseyi ara verilen Türkiye ve Dünya Fair Play Karikatür yarışmasını Mayıs ayında başlatacak.

Konsey Dünya Fair Play Konseyi ve Avrupa Fair Play Birliği ile temas ederek bir 'Fair Play Günü' tespit etmek için çalışacak. Ankara Temsilcisi Ali Abalı kanalı ile Fair Play patenti konusunda araştırma ve çalışmalar yapacak. Konsey üyeleri Spor Genel Müdürlüğü ile temas edilerek, Türkiye’deki spor organizasyonlarında bir Fair Play Ödülü ihdas edilmesini uygun buldular.

Konsey Toplantı sonunda Fair Play çalışmalarında konseye sponspor olarak destek olan Hacı Bekir Müessesi adına Doğan Şahin’e, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a, Spor AŞ genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin’e şükranlarını bildirdi.
CİHAN

Yorumlar