TMOK Fair Play Kervanı Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Kervanı Antalya Akdeniz Üniversitesi ile yaz programını tamamladı.TMOK Fair Play Komisyonu'nun 2014 programında yer alan Fair Play Kervanı yaz dönemi son ziyaretini Antalya'daki Akdeniz Üniversitesine...

Google Haberlere Abone ol
TMOK Fair Play Kervanı Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Kervanı Antalya Akdeniz Üniversitesi ile yaz programını tamamladı.

TMOK Fair Play Komisyonu'nun 2014 programında yer alan Fair Play Kervanı yaz dönemi son ziyaretini Antalya'daki Akdeniz Üniversitesine yaptı. Üniversitede hazırlanan (1. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresinin) konferanslar dizisinin bir bölümü iki seans olarak Fair Play Kervanı'na ayrılmıştı.

Erdoğan Arıpınar, Ali Abalı, Murat Özbay, Ahmet Ayık, Bilge Donuk, Haldun Domaç, Teoman Güray'dan kurulu ekip ilk olarak Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Erdem Çalışkan'la işbirliği yaparak BESYO ana salonunda törenle Dünya Fair Play Karikatür sergisini açtı. Sonra yerel basın için bir basın toplantısı düzenlendi ve Fair Play Kervanı'nın gerekçesi açıklandı. Öğrencilere Fair Play broşürleri dağıtıldı.

Konferans seanslarında ise ilk seansta (Erdoğan Arıpınar, Ahmet Ayık, Haldun Domaç), ikinci seansta (Murat Özbay, Ali Abalı ve Bilge Donuk) konuşmalar yaparak hem TMOK'u, hem de Fair Play'i her yönü ile tanıttılar. Ana salonda sponsorlar Hacı Bekir, Kiğılı ve Basın İlan Kurumu stantları yer aldılar. Fair Play üniversite yarışmasının duyuruları da tüm öğrencilere dağıtıldı.

BEYSO Müdürü Çalışkan'a ziyaret anısına Fair Play heykelciği takdim edildi. Üniversite de özel olarak hazırlattığı şükran plaketlerini ekibe sundu. Törende TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aysel Pehlivan da yer aldı. Ziyaret edilen üç üniversite de ilk defa Olimpiyat Komitesi'ni ve Fair Play Kervanı'nı kentlerinde görmek ve tanımaktan mutlu olduklarını belirttiler.

Antalya ziyareti ile Fair Play Kervanının ilk bölümü sonuçlandı. Kervan Eylül- Aralık sezonunda Elazığ, Samsun, Muğla ve Konya Üniversitelerini ziyaret edecek.

CİHAN

Yorumlar