TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının ardından olaylar çıktı

TKİ Tavşanlı Linyitspor, PTT 1. Lig’in 37. haftasında Kütahya Dumlupınar Stadı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 mağlup oldu.

Google Haberlere Abone ol
TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının ardından olaylar çıktı

TKİ Tavşanlı Linyitspor, PTT 1. Lig’in 37. haftasında Kütahya Dumlupınar Stadı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 mağlup oldu. TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu skorla PTT 1. Lig’e veda etti.

Dumlupınar Stadı'nda konuk ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 mağlup olan TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarları maçın ardından koltukları söküp sahaya atarken polisle de tartıştı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Ali Nail Durmuş, ligden düşen bir takım olmanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Sizin de bildiğiniz gibi yağmurlu bir havaydı. O yüzden şuan düşmüş bir takım olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Futbol öyle bir oyunki futbolda dün ve yarın yok. Bugün var. Bugün bu yaşanıyor, yarın bambaşka başarıların hedefi olur TKİ Tavşanlı Linyitspor. Bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kaybettik. Biz iki final kaybettik. Bu iki finalde 4 puan kaydetseydik ligde kalmıştık. Şuanda bir maçımız daha var. Hayat devam ediyor. Burada oluruz olmayız bilmiyorum. Ben oyuncu arkadaşlarımı, taraftarın ortaya koyduğu destek ve mücadele için, yine yönetimin ortaya koyduğu destek için onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLK DEFA TADIYORUM

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu futbolcu Kemal Okyay, düşen bir takımda olmanın üzüntü verdiğini ve bu duyguyu ilk kez tattığını belirterek, "İyi de hazırlandık aslında ama çok kötü iki gol yedik. Bizim için çok önemliydi ama kazanamadık ve küme düştük. Küme düşmenin ne kadar kötü bir duygu olduğunu ben ilk defa tadıyorum. İnşallah bundan sonraki senelerde hiçbir takım arkadaşım bu duyguyu yaşamasa." dedi.

TESPİTİ O KADAR DOĞRU Kİ

TKİ Tavşanlı Linyitspor kaptanı Mehmet Besler, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un ilk golünü etik açısından değerlendirerek takımın emeğinin basit bir şekilde harcandığını ifade edip şunları söyledi:

"Maç için söylenecek bir şey yok. Yediğimiz ilk golde etik olarak topu rakibe verdiğimizde bir an önce başlamaları. Bugün kaybettik TKi Tavşan Linyitspor 7, 8 yıllk emeği bu kadar basit bir şekilde harcadık.

Tanju Çolak’ın bu kadar kilometre uzaklıktan hiç buraya gelmemiş bir insan tespiti o kadar doğru koydu ki. Devre arasına kadar toplayabildiğimiz 12 puan bizim düşmemizin sebebidir. Soyunma odasında bir arkadaşım diyorki bu takım ilk yarı ne yapmış. İlk yarı yattık. 18 maç 12 puan topluyorsun. Yazık günahtır. Ben çok iyi hatırlıyorumki Moymul Ovası'nda sahanın çizgileri yok üç direk bir tarafta çizgileri yok bu takım orada antrenman yapıyordu. Buraya kadar o kadar zor geldi ki bu takım."

HAKKIM VARSA HARAM OLSUN HEPSİNE

Besler, insanların bir iki hafta düşen takımı hakkında konuşacağını belirterek, "Bir hafta konuşulacak iki hafta konuşulacak 8 yıllık emek gitti. Neden gitti? Tavşanlı Linyitspor var olduğu için birileri buraya geldi. Bu takımı var eden insanlar buradan dışlandı. Ondan sonra Tavşanlı Linyitspor neden düştü. Benim içimden ömür boyu çıkmayacak bu acı. Şimdi rahat rahat uyusunlar. Benim şu kadar hakkım varsa haram olsun hepsine. Biz Süper Lig'in kapısından döndüğümüz gün bir maç pirim aldık var mı başka örneğimiz." dedi.

3 PUAN UMUDUYLA GELMİŞTİK

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Sorumlusu Vedat Özsoylu ise yaptığı açıklamada, "Bu maça 3 puan umudu ile gelmiştik. Arkadaşlarım iyi hazırlandı. Maçın çok zor geçeceğini biliyordum. Karşı takımda son haftalarda çok iyiydi." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Murat Kayalı ise yaptığı açıklamada, "Kazandığımız için çok mutluyuz, rakip adına da çok üzgünüz. Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ama birileri düşecek birileri kurtulacak. Çok sevinçli ve mutluyuz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar