Tırmanış Sporu Dünya Kupası'nda Türk sporcular da yarıştı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Tırmanış Sporu (Bouldering) Dünya Kupası müsabakaları başladı. Yarışmaya katılan sporcuların temsil ettikleri ülkelerin bayraklarıyla yaptıkları geçit ve çeşitli halk dansları topluluklarının gösterileriyle...

Google Haberlere Abone ol
Tırmanış Sporu Dünya Kupası'nda Türk sporcular da yarıştı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Tırmanış Sporu (Bouldering) Dünya Kupası müsabakaları başladı. Yarışmaya katılan sporcuların temsil ettikleri ülkelerin bayraklarıyla yaptıkları geçit ve çeşitli halk dansları topluluklarının gösterileriyle başlayan tören renkli görüntülere sahne oldu.

Hazar Denizi sahilindeki Bayrak Meydanı'nda açık havada yapılan yarışmaya vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Açılış törende konuşma yapan Azerbaycan Gençler ve Spor Bakanı Azad Rahimov, müsabakalarda mücadele edecek tüm sporculara başarılar diledi.

Dünyanın 22 ülkesinden 150 civarında sporcunun madalya için mücadele ettiği yarışmada sporcuların özel hazırlanan duvarlardaki en zor etapları rahatlıkla geçmeleri seyircilerden alkış aldı.

Yarışmaya Türkiye adına katılan sporculardan Erkan Aksu, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada ilk kez uluslararası bir organizasyonda ülkesini temsil ettiği için mutlu olduğunu; dereceye giremediğini ancak tecrübe adına önemli kazanımları olduğunu söyledi.

Burak Türgeroğlu da Cihan'a yaptığı açıklamasında yarışmada ülkesini temsil adına ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Türgeroğlu tırmanış sporunu kastederek, "Dağcılıktan ayrı bir disiplin ve farklı bir spor branşı. Kendine has bir antrenman şekli ve yarışma düzeni var. Aynı zamanda çok keyifli. Herkese de bir kere denemesini öneririm." dedi.

Tırmanış Sporu yarışları bayanlar ve erkeklerde ayrı olarak yapılıyor. Tırmanma duvarının zorluğu ve hız kriterlerine göre derecelendirme yapılıyor. CİHAN

Yorumlar