Timsah Arena, yıl sonuna yetiştirilecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da yapımı devam eden 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı'nı yıl sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Altepe, yeni sezon hazırlıklarını Kartepe'de sürdüren Bursaspor takımını...

Google Haberlere Abone ol
Timsah Arena, yıl sonuna yetiştirilecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da yapımı devam eden 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı'nı yıl sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Altepe, yeni sezon hazırlıklarını Kartepe'de sürdüren Bursaspor takımını ziyaret etti. Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı ve teknik direktör Şenol Güneş ile görüşen Altepe, yeni stadyum ile ilgili bilgi verdi.

Berlin Olimpiyat Stadyumu'ndan etkilenerek stadın çatısını ona göre yaptıklarını ifade eden Altepe, "Berlin'deki çatı 13 yıldır bir zarar görmemiş. Daha gelişmiş bir teknoloji ile çalışıyoruz. Bursa tarihinde yapılan en büyük yapı. Anıtsal. Prestij. Demir yığını bir çatımız yok. Dünyada parmakla sayılacak böyle stadyum var. Önemli bir prestij. Bunlar dünyada belli bir yere gelmek için. Yeter ki herkes koyabildiği kadar katkı koysun. Kötü söz söyleyecekse uzaklaşsın gelmesin. Başka bir şey beklemiyoruz. Bursaspor bunları yaptığımız takdirde Avrupa'da ve dünyada iyi yerlere gelecek. Bir kentin kendisine yapabileceği en kolay reklam futbol. Dünyanın ortak dili futbol. Tüm planlarımız 2014 yılı sonunda yeni stadyumu bitirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Müteahhit firmalarda zaman zaman sıkıntılar oluştuğunu dile getiren Altepe, "İnce işlerde hala itiraz var. Yeni kararlar geliyor. Bir yandan inşaat yapılıyor. Türkiye'de kullanılmamış sistem kullanıyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Uygulamada zorluk var. Hassasiyet var. En ufak ayarsızlıkta inşaat tutmuyor. Daha önceki inşaatlarda yaptıkları işleri sökmüşler. Şimdi çatıda giydirmeler ve kaplamalar başladı. Konan kameralardan taraftarla izliyorlar. Stadyumu ayrı bir yere yapmamız daha rahat çalışmamızı sağladı. Yıkıp yapsaydık Avrupa maçları için sıkıntı olacaktı. Yollardan dolayı sıkıntı olacaktı. Estetiklik olmayacaktı. Stadyum ile yol arasında en az 30 metre mesafe olması lazım. UEFA standartları var. Daha önceki yapılan stadyumlarda sıkıntılar var. Stadyumun 45 bin kişilik olması da avantaj. 80-90 bin kişilik stadyumlar kuyu gibi oluyor. İnsanlar tribünde adeta korkuyorlar. Bu stadyumda her açıdan aynı kalitede maçı izleyebiliyorsunuz."

Stadyumu bir an önce bitirmeyi kendilerinin de çok istediğini belirten Altepe, "Bu stadyum Bursa ve Bursaspor için yapılıyor. Amaç Bursaspor'a kazanç sağlayabilmek. Bursaspor güçlü olsun ki geliri de olsun. Diğer takımlara göre avantajlı olsun ve başarıyı yakalasın. Yönetimin ahenkli olması ve güzel çalışmalar yapması da önemli. Recep Başkanımız Şampiyon yönetimde vardı. Buradaki eksiklikleri hataları gördü yaşadı. Bundan sonra inşallah bu sezon iyi olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

ULUDAĞ'DA PROJELERİMİZ BİTMEK ÜZERE

Uludağ'ın Kartepe gibi bir spor kamp merkezi olabilmesi için futbol sahalarının oluşturulacağını ve bu sahaların işletmesini Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı ifade eden Altepe, şunları dile getirdi:

"Uludağ'da 1600 rakımlı Sarı Alan, Kirazlıyayla gibi yerlerimiz var. 1700 rakımlı Çobankaya ve 1800 rakımlı oteller bölgelerimiz var. Biz oteller bölgesinde projeler hazırlıyoruz. Bu projeler bittiğinde sahalarımızı yapacağız. Eskiden 1970'li yıllarda birçok kulüp Uludağ'a geliyor ve kamp yapıyorlardı. Ama sahamız olmadığı için genelde kros çalışmaları yapılıyordu. Artık Uludağ'a Büyükşehir giriyor. Zaten teleferikte otellere ulaşacak. Yavaş yavaş bu bölgelere giriyoruz. Epey uğraşmalar sonucunda bu noktalara elimiz değecek. Uludağ'da 35 tane tesis var. Yenileri ile birlikte 40'a kadar ulaşacak. Ama 4 tane futbol sahası yok. İlerleyen günlerde Sarıalan, Çobankaya, Kirazlıyayla da sahalar yapılabilir. Hızlı bir şekilde sahaları yapacağız. Sahaları biz işleteceğiz. Otellere kullandıracağız."

BAŞKAN BÖLÜKBAŞI'NDAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise Recep Altepe'ye hem stat çaışmaları hem de kampı ziyaret ederek takıma moral vermesinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Bölükbaşı, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu için heyecanlı bir bekmleyiş içinde olduklarını da belirterek, "İnşallah sezona iyi bir başlangıç olacak. Az önce aramızda yaptığımız sohbette 2007 yılında göreve geldiğimizde de ilk kampı burada yapmıştık. Bu dönemde yaptığımız çalışmalar çok iyi geldi ki o sezon 6. sonra sonra şampiyon olduk. Bize uğurlu geliyor." dedi.

Belediye Başkanı Recep Altepe'ye çok teşekkür eden Başkan Bölükbaşı, "Bizi kırmadı. Kampımıza geldi. Kendisinin Bursasporluluğu tartışılmaz. Kendisi beni aradı, ‘gidiyor muyuz?' dedi. İnşallah burada futbolcularımızın yapacağı antrenmanlar gerekli çalışmalar 9 günlük kampın sonunda Çarşamba dönülüp Perşembe günü maçımızı oynayacağız. Çocuklarımızda istek arzu var. İnşallah onların bu çalışmaları neticesinde başarı gelir. Ağustos'ta lig maçları başlayacak. Çalışmalar devam edecek. Ben hocamıza, futbolcularımıza çok güveniyorum. Farklı bir sezon olmasını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar