THY Avrupa Ligi 2017 Dörtlü Finali İstanbul'da

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Türkiye'nin gücünün ne olduğunu bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz" - Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Bertomeu: "Burada bütün zamanlarından en iyi Dörtlü Finali'ni sunmak istiyoruz" - THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı: "Bu önemli uluslararası iş birliğiyle dünyadaki basketbolseverlerin gözü ve kulağı İstanbul'da olacak"

Google Haberlere Abone ol
THY Avrupa Ligi 2017 Dörtlü Finali İstanbul'da


İSTANBUL (AA) - Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılması için resmi imzalar atıldı.

Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile basketbol camiasından çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda, Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Dörtlü Final'in İstanbul'da yapılması için resmi anlaşmayı imzaladı.

Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin özellikle son 15 yılda spor altyapısında çok farklı bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Özellikle ülkemizin dört bir yanında inşa etmiş olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz fiziki altyapının, dünya ülkeleri arasında sayılı bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Fakat fiziki altyapının inşası yeterli değil. Bunun içerisinde sportif faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirebilecek, rekabeti en iyi şekilde yapabilecek sporcularımızın yetişmesi ve olması gerekiyor. Türkiye'nin sportif altyapısını, dünya arenasına taşıyacak olan en önemli unsurlardan birisi Avrupa Ligi'dir. Avrupa Ligi Dörtlü Final'in tekrar İstanbul'da yapılıyor olması gerçekten önemli bir unsur. Türkiye olarak ortaya koymuş olduğumuz çalışmalarla dünyada çok farklı bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bunu görmek istemeyenler olabilir. Maalesef görmek istemeyenler arasında ülkemizdeki bazı kişiler de oluyor. İşte bu organizasyonlarla beraber herkes bunu görmüş olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye, bütün dünyaya demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün millet tarafından nasıl korunabileceğinin ve korunması gerektiğinin en güzel örneğini verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her bir vatandaş, demokrasisine, ülkesine, milletine ve bayrağına sahip çıktı. Bu ileride dünyaya anlatılabilecek en büyük destanlardan birisidir. Bunun nasıl başarıldığını en iyi anlatanlardan birisi de THY olmuştur. THY tüm uçuşlarında Türkiye'nin bu olağanüstü döneminde yaşanılanların görsellerle anlatılmış halini, tüm misafirlerine gösterdi. Bu hizmetten dolayı THY'ye teşekkür ediyorum. Türkiye bu yaz zor bir dönemden geçti ama tüm dünyaya ne kadar kuvvetli bir demokrasiye ve birliğe sahip olduğunu haykırdı. Bunu görmemiz, anlatmamız ve ülkemizin içerisindeki olumsuzlukları yaşatmak isteyenlerin kim olduğunu en iyi şekilde ortaya koymamız gerekiyor."

Akif Çağatay Kılıç, THY Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 Türk takımının mücadele edeceğini hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstanbul'da yapılacak Dörtlü Final'in sonucunda kupa bir Türk takımında kalsın. İstanbul'a gelecek misafirlerimizin Türk misafirperverliğiyle ağırlanacağından hiç şüphemiz yok. Gelecek olan taraftarlar İstanbul'un, Türkiye'nin güzelliklerini görecekler. Türkiye'nin uluslararası camiadaki yerinin algısıyla ilgili günümüzde bazı olumsuz çalışmalar içerisinde olanlar, olumsuz adımlar atmaya çalışanlar oluyor. Türkiye'nin gücünün ne olduğunu bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Burada takımlarımıza da büyük görevler düşüyor. Tabii ki sportmenlik, centilmenlik olacak ve en iyi olan kazanacak. Ben de 'İnşallah en iyi oynayan bizim takımlarımızdan biri olur.' diyorum. Burada tarafsızlığımı kenara koymak durumundayım."

Bakan Kılıç, Türkiye'nin uluslararası organizasyonları gerçekleştirmede çok başarılı bir noktaya geldiğini sözlerine ekledi.


- Yayman: "Şölen havası içerisinde bu organizasyonu gerçekleştireceğiz"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, THY Avrupa Ligi'nin dünyanın her tarafında takip edilen çok büyük bir organizasyon olduğunu anlatarak, "Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak son üç yıldır bu turnuvanın önemli paydaşlarından birisiyiz. Bu iş birliğinin ülkemizin tanıtımı açısından oldukça başarılı olması nedeniyle 2016-2017 sezonunda da faaliyetlerimizi birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah mayıs ayında büyük bir şenlik ve şölen havasında bu başarılı organizasyonu gerçekleştireceğiz." dedi.

Hüseyin Yayman, Türk turizminin, son 10 yılda büyük başarılara imza attığını dile getirerek, "Türk turizmi gerçekten sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir. Türkiye, dünyada en çok turist gelen 6. ülkedir. Gelir bakımından dünyada 12. sıradadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize gösterdiği Cumhuriyetimizin 100. yılında, yani 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefimizi inşallah bu başarılı organizasyonlarla gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Avrupa Ligi Dörtlü Final'in Türkiye'ye getirilmesini çok önemli buluyoruz." diye konuştu.



- Şahin: "En güzel şekilde yapılması için elimizden geleni yapacağız"


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Dörtlü Final'in başarılı bir şekilde düzenlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Organizasyonun, İstanbul'da düzenlenecek olmasında emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, "Biz valilik olarak her türlü imkanlarımızla bu müsabakaların en güzel şekilde yapılması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu organizasyon aynı zamanda tüm coğrafyanın ve ülkemizin barışına da hizmet edecektir. Bu yönüyle de bu faaliyetin burada yapılmasından dolayı memnunuz. İnşallah bütün takımlar centilmence müsabakalarını yapacak. Temennimiz Türk takımlarından birinin kazanması." değerlendirmesinde bulundu.


- Topbaş: "Hazırlıklarımıza hemen başladık"


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dörtlü Final organizasyonun İstanbul için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için hazırlanacaklarını vurgulayan Topbaş, şunları söyledi:

"Bu organizasyonunun üçüncü kez İstanbul'da yapılacak olması bir başka güzellik. Bir yönetici olarak İstanbul'un spor ve kültür başkenti olmasını, her anlamda odak şehir olmasını hayal ettik. Adım adım buraya gelmekteyiz. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi başkanlığı döneminde başlattığı yürüyüşü biz devam ettirmekteyiz. THY burada her türlü fedakarlığı ortaya koymakta. Bundan dolayı değerli dostum İlker Aycı'ya teşekkür ediyorum. İstanbul'u çok ciddi bir ev sahipliği süreci beklemekte. Hazırlıklarımıza hemen başladık. Hayırlı olmasını diliyorum."


- Bertomeu: "En iyi Dörtlü Final'i sunmak istiyoruz"


Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu, THY ile yaptıkları iş birliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "2017 Dörtlü Final'in İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olmasından gurur duyuyoruz. Avrupa Ligi en iyi takımların birbirleriyle mücadele edeceği tarihi bir sezonu yaşayacak. THY ile çalışarak Türkiye'deki taraftarlara Avrupa'nın en iyi basketbolunu sunmak istiyoruz." dedi.

Türkiye'de son yıllarda basketbolun çok geliştiğini aktaran Bertomeu, "Bu sene 4 Türk takımı Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Bu da Dörtlü Final'i, neden burada düzenleyeceğimizi gösteriyor. Mükemmel bir ortam ve taraftar topluluğu var. Burada bütün zamanlarından en iyi Dörtlü Final'ini sunmak istiyoruz. Ayrıca müsabakalar dışında şehirde taraftarların güzel zaman geçirebileceği çok sayıda etkinlik planlıyoruz." diye konuştu.


- Aycı: "Takımlarımızdan birisi kupayı kazanırsa çok mutlu olurum"


THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Dörtlü Final organizasyonun İstanbul'da yapılacak olmasından dolayı büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'de basketbola olan ilginin üst seviyede olduğunu anlatan Aycı, şunları kaydetti:

"Ülkemizde çok ciddi anlamda yatırım yapan takımların olduğu, Avrupa'nın en değerli koçlarının ve oyuncularının yer aldığı, Avrupa ve dünyanın en önemli liglerinden birine sahibiz. Türk basketbolunun bugün geldiği nokta takdire şayandır. Geçen yıl Berlin'de yapılan Dörtlü Final'de tribünlerdeki Fenerbahçe seyircisinden aldığım enerji, Türk basketbolseverlerin bize gönderdikleri mesajlardaki talepleri, basketbol camiamızın bu konudaki ciddi arzusu dolayısıyla değerli dostum Jordi'den organizasyonun burada yapılmasını istemiştim. 'Kurallarımız var." demişti. Ben de 'O kurallar yerine gelir, birlikte şu ana kadarki en güzel Dörtlü Final'i İstanbul'da organize ederiz.' demiştim. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız ve tüm paydaşlarla yaptığımız görüşmelerde olumlu bir neticeye gelip, Avrupa Ligi yönetimini ikna ettik."

Organizasyonun İstanbul'da yapılmasında Jordi Bertomeu'nun çok büyük destek verdiğini vurgulayan Aycı, "Bu anlamda Jordi'nin İstanbul'a gösterdiği ilgi ve alakayı takdir ediyorum. Avrupa'nın en başarılı basketbol organizasyonu bu organizasyondur. Biz de son 6 yıldır Avrupa'nın en iyi hava yolu seçiliyoruz. Dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketiyiz. Bu anlamda Avrupa'nın en iyi basketbol organizasyonuyla iş birliği yapıyor olmamız da son derece doğal." şeklinde görüş belirtti.

İlker Aycı, THY Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 Türk takımının mücadele edeceğini anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim birbirinden kuvvetli 4 takımımızdan birisi kupayı kazanırsa çok mutlu olurum. Avrupa'nın en kıymetli takımları, oyuncuları ve koçları yarışacak. Bay Jordi konuşmasında 'Bütün zamanların en iyi THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali olacak.' dedi. Bunun da İstanbul'a yakışacağını söylemek ve bu kararı vermelerinden dolayı Avrupa Ligi yönetimine bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Dörtlü Final 19-22 Mayıs'ta yapılacak. 19 Mayıs da bizim için çok anlamlı bir tarih. Dilerim bu tarih bize uğur getirir ve güzel bir organizasyon olur. Bu önemli uluslararası iş birliğiyle dünyadaki basketbolseverlerin gözü ve kulağı İstanbul'da olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün zamanların en güzel Dörtlü Final'ini İstanbul'da yapmak üzere buluşalım."

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'i 19-22 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.


Yorumlar