TFF Kasımpaşa-Beşiktaş maçında karar verdi ama son söz değil

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve olaylar nedeniyle sonucu tartışılan Kasımpaşa - Beşiktaş maçının tekrar edilmesine karar verilmesinden sonra gözler Tahkim Kurulu'na çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
TFF Kasımpaşa-Beşiktaş maçında karar verdi ama son söz değil

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve olaylar nedeniyle sonucu tartışılan Kasımpaşa - Beşiktaş maçının tekrar edilmesine karar verilmesinden sonra gözler Tahkim Kurulu'na çevrildi.

Olaylı Kasımpaşa - Beşiktaş maçı için Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, 'tekrar' kararı verdi. Kasımpaşa'nın 2-1 kazandığı maçla ilgili şimdi gözler oy çokluğu ile verilen bu karardan sonra Kasımpaşa kulübüne çevrildi. Kasımpaşa kulübünün TFF Yönetim Kurulu'nun verdiği bu karar sonrası 7 iş günü içinde karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Kasımpaşa cephesi, Tahkim Kurulu'na itiraz dilekçesi verecek ve olaylı maç ile ilgili son sözü Tahkim söyleyecek.

MHK "KURAL HATASI YOK" DEMİŞTİ...

Bu arada Merkez Hakem Kurulu başkanı Zekeriya Alp'ın Kasımpaşa - Beşiktaş maçı için 'kural hatası yok' açıklaması TFF'nin kararının ardından bir kez daha akıllara geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yönetim kurulunun Kasımpaşa - Beşiktaş maçı ile ilgili 'tekrar' kararı vermesi tartışmaları alevlendirdi. Oy çokluğu ile uzun süren bir toplantı sonrası verilen kararın ardından gözler Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'e çevrildi.

Alp, maçın ardından sıcağı sıcağına sporx.com'a yaptığı açıklamada karşılaşmada herhangi bir kural hatası olmadığını dile getirmişti. Hatta maçla ilgili hakemin verdiği kararın UEFA tarafından da onaylandığı belirtilmişti. İşte MHK Başkanı Zekeriya Alp'in maçın ardından yaptığı açıklama:

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan maçta çıkan olayların ardından gözler Merkez Hakem Kurulu'na çevrildi. Karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek'in Donk'un pozisyonunda verdiği karar doğru mu, Almeida ve Motta'ya çıkan kırmızı kartlar yerinde mi? Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekariya Alp, Türkiye'nin merak ettiği soruları şöyle cevaplamıştı:

"Barış Şimşek'in Donk olayıyla ilgili vermiş olduğu kararlar, kurallar çerçevesinde doğru. Hakem, bu olayda ne uygulanması gerekiyorsa onu uyguladı. Çünkü kural, sahada iki top olması durumunda hakem oyunu durdurur, bir topu dışarı atar ve hava atışıyla oyunu başlatır. Barış da böyle yaptı. Hakem bu konuda ihlalde bulunan oyuncuya gerekli olan kartı gösterir, Barış Şimşek ikinci hamlesini de doğru yaptı. Motta ve Almeida'nın ihrac kararı ise; bu konuların yorumunu maçın gözlemcisi yapacaktır. Benim yorum yapmam doğru değil. Bu konuda da sahaya giren taraftarın eylemleri konusunda da kurallar çok açık."
CİHAN

Yorumlar