TFF Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara:

- "Bölge Karmaları Turnuvası'nda, belirli yaş gruplarından sadece amatör sporcular yer alıyor. Hiçbir maçta kırmızı kart görmemiş, şike ya da doping olaylarına karışmamış oyuncular katılıyor. Özellikle fair play ruhunu taşıyan bir turnuva yapılmasını istiyoruz" - "19, 20 ve 21 yaş altı takımlarında görev yapan antrenörlerimiz de bu turnuvaları izliyor. Dikkatimizi çeken oyuncuyu, hangi takımda olursa olsun yetenekliyse milli takıma alıp oynatabiliriz" - "Amatör futbolcular burayı bir basamak olarak kullansın ve yukarılara çıkmalarına bir fırsat olsun istiyoruz. Türkiye’nin her yerinden çok yetenekli oyuncular var"

Google Haberlere Abone ol
TFF Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara:

AFYONKARAHİSAR (AA) - HAYATİ İKİZOĞLU - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara, Afyonkarahisar'da devam eden Bölge Karmaları Turnuvasında dikkati çeken oyunların milli takımlara alınabileceğini söyledi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 bölge karmasının katıldığı turnuvanın 2 yılda bir yapıldığını belirterek, birinci olacak takımın, UEFA'nın düzenleyeceği 2016-2017 UEFA Bölgeler Kupası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini ifade etti.

UEFA'nın bu tür organizasyonlara önem verdiğine işaret eden Kara, "Bölge Karmaları Turnuvasında, belirli yaş gruplarından sadece amatör sporcular yer alıyor. Hiçbir maçta kırmızı kart görmemiş, şike ya da doping olaylarına karışmamış oyuncular katılıyor. Özellikle fair play ruhunu taşıyan bir turnuva yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Turnuvayı kazanan bölge karmasının Moldova’da yapılacak şampiyonaya gideceğini anlatan Kara, "Önceki turnuvayı Ankara Bölge Karması kazanmış ve ülkemizi Norveç’te temsil ederek şampiyonayı 3'üncülükle tamamlamıştı. Ayrıca fair play kategorisinde de birinci olarak, UEFA'dan büyük takdir toplamıştı. İnşallah bu yıl da katılacak takımımızın iyi bir derece alacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- Dikkati çeken oyunculara milli takım yolu


Kara, turnuvada dikkatlerini çeken oyuncuların çeşitli seviyelerde milli takıma kazandırılmasına gayret ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çok yetenekli oyuncularımız var. Gözümüze çarpan oyuncular olursa milli takım açısından faydalanmayı istiyoruz. Bizim antrenörlerimiz aynı zamanda milli takım için scouting de (yetenek avcılığı) yapıyor. 19, 20 ve 21 yaş altı takımlarında görev yapan antrenörlerimiz de bu turnuvaları izliyor. Dikkatimizi çeken oyuncuyu, hangi takımda olursa olsun yetenekliyse milli takıma alıp oynatabiliriz. Biz milli takımlarımıza yetenekli oyuncu arıyoruz. Oyuncular için de kendilerini göstermek adına büyük bir fırsat bu turnuva. Ayrıca takımların antrenörleri de burada oyuncuları izliyor. Yani dikkati çeken isimler daha iyi takımlara transfer olma şansı da bulabilecekler."

Bölge karması için genç oyuncuların seçilmesinin ön planda tutulmasını istediklerini kaydeden Kara, "Amatör futbolcular burayı bir basamak olarak kullansın ve yukarılara çıkmalarına bir fırsat olsun istiyoruz. Türkiye’nin her yerinden çok yetenekli oyuncular var. Van’dan, Diyarbakır’dan, Siirt’ten sporcular burada. Çok güzel bir organizasyon oluyor. Daha küçük yaş gruplarında da bu tarz turnuvalar düzenliyoruz. Küçük yaş gruplarından başlayarak çocuklarımızı seçip, onların doğru eğitimle gelişimlerini sağlamaya, milli takıma ve futbol kulüplerimize kazandırma gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar