TFF, 6+2 için son sözünü söyledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin ve Süper Lig takımlarının yabancı oyuncu sayısıyla ilgili taleplerinde son kararını verdi.

Google Haberlere Abone ol
TFF, 6+2 için son sözünü söyledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin ve Süper Lig takımlarının yabancı oyuncu sayısıyla ilgili taleplerinde son kararını verdi. TFF, 6+2 için son sözünü söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın sözlerine TFF'den cevap gecikmedi. TFF yöneticileri tecrübeli Başkan Cavcav'a, "Bu tip kararlar birilerinin anasından emdiği sütü burnundan getirecek sıkıntılarla attırılan imzalarla olmaz." sözleriyle cevap verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu dün akşam yaptığı yönetim kurulu toplantısında yabancı kontenjanı konusundaki tartışmalara ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın eleştirilerine son noktayı koydu. Kulüpler Birliği Başkanı Cavcav'ın, "Bizden bu konuda yönetim kurulu kararı istemeleri saçmalık. Bugün o yönetim kararlarını getirelim yarın da genel kurul kararı isterler. Bunlar bizi hokkabaz yerine koymasın." sözlerine başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kurulundan sert tepki geldi.

Sporx'in haberine göre, yabancı kontenjanı konusunun ve beraberinde İlhan Cavcav'ın kendileriyle ilgili yaptığı açıklamaların toplantıda kısa da olsa gündeme geldiğini belirten TFF yönecileri, "Bizi bu konuda en çok hayrete düşüren olay 2012 yılında bu yabancı kararını aldığımızda 'keşke 3 yabancıya düşürseydiniz' diyerek bize ve başkanımıza tebrik telefonu açan İlhan abinin bugün bunları inkar ediyor olması." diyerek tepkisini şöyle gösterdi:

"Biz de dün farklı bugün farklı, toplantıda farklı, dışarda farklı konuşmaların önüne geçmek için gayet tabiki işimizi sağlama almak istiyoruz. Kaldı ki yine bu yabancı konusunda geçmişte alınan kararlara karşılık o imzalara bahane bulanlara da şahit oluyoruz. Bugün kulübü adına geçmişte x bir yöneticinin veya profesyonelin attığı imzayı bile sonradan kabul etmeyenlerin olduğu bir yerde federasyonumuzun kulüplerden kendi antetli kağıtlarına yönetim kurulu imzasıyla bu konudaki görüş veya kararlarını istemek kadar normal bir şey olamaz. Futbolu altı ayda bir, 1 yılda bir değişen kararlarla yönetemeyiz. Bu konuda yeni bir karar alınacaksa bunun da en az 3 yıllık olması şart ki kulüplerde planlamasını buna göre yapmalılar."

"BU İŞLER BASKIYLA DAYATMAYLA OLMAZ"

Kulüpler Birliği'nden 6+2 ile ilgili gelen imzalı dilekçesinin kabul edilebilir bir karar olmadığının altını çizen TFF yöneticileri, "O olaydan sonra bile bazı kulüplerimiz çıkıp aslında bizim düşüncemiz bu imzayı bunun için attık gibi o dilekçeden farklı açıklamalarda bulundu. Daha ilk günden bazı kulüpler farklı açıklamalar yaparak krize neden oldu." diyerek, açıklamalarını şöyle sürdürdüler:

"Bu imzalar arasında başkan olan var, kulüp müdürü olan var, avukat olan var. Böyle kritik bir karar bu şekilde ciddiyetten uzak baskıyla filan alınacak bir şey değil. Biz ne istiyoruz madem yabancı konusunda yeni bir düzenleme istiyorsunuz o zaman düşüncelerinizi yönetim kurulu olarak özgürce bir şekilde kulübünüzün antetli kağıdına dökerek verin istiyoruz. Bunda ne var ki ? Bugün siz varsınız yarın başkaları gelecek. Aynı şekilde bugün biz varız yarın biz olmayacağız. 2012 de biz bu kararı aldığımızda kulüpler birliği olarak buna onay vermiştiniz bunu siz istemiştiniz işte imzalarınız dediğimizde bu bazıları tarafından inkar ediliyor.

Futbol federasyonu yönetimi olarak bu yaşadıklarımızdan iyi ders aldık. Bizim isteğimiz eğer yeni bir karar alınacaksa bu işin şeffaf, demokratik ve sağlam temellere oturan bir şekilde olmasıdır. Bu işler birilerinin anasından emdiği sütü burnundan getirecek şekilde attırılan imzalarla olabilecek bir iş değil. Bunu da söyleyen, 'niye bizim bu dilekçemizi kabul etmiyorsun ciddi bulmuyorsun' diyen İlhan abi. Bu işler baskıyla dayatmayla olmaz her kulüp bu konuda özgürce görüşünü yazar ortaya koyar."
CİHAN

Yorumlar