TFF 1. Lig Kulüpler Birliği'ni kurma çalışmaları

- Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Bağıban: - "Kulüplerimiz ile TFF arasında bu birliğin bir köprü görevi üstlenmesini planlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TFF 1. Lig Kulüpler Birliği'ni kurma çalışmaları


ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı İsmail Bağıban, "TFF 1. Lig Kulüpler Birliği"ni kurma çalışmalarına ilişkin, "Kulüplerimiz ile TFF arasında bu birliğin bir köprü görevi üstlenmesini planlıyoruz." dedi.

Bağıban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF 1. Lig'de mücadele eden takımların başkanlarının kendi aralarında bir oluşuma gitme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kulüpler arasında uzun süreden beri birlik oluşturulmasına yönelik girişim olduğunu anlatan Bağıban, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği'nin kısa sürede kurulum çalışmalarını tamamlayacağını belirtti.

Birliğin oluşum aşamalarını tamamladıktan sonra faaliyetlere başlayacağını aktaran Bağıban, "Ligimizin daha fazla sahiplenilmesini istiyoruz. Kulüplerimiz ile TFF arasında bu birliğin bir köprü görevi üstlenmesini planlıyoruz. Süper Lig'de benzer bir birlik var zaten. Bizimkisi de aynı amaçlar doğrultusunda kendi ligimiz için oluşturuldu. Birliğin tüm kulüplere fayda sağlayacağı görüşündeyiz." diye konuştu.

TFF 1. Lig'de yer alan kulüplerin yöneticileri, dün İstanbul'da bir araya gelerek durum analizi yapmıştı.


Yorumlar