"Tertemiz bir atletizmle olimpiyatlara gideceğiz"

- Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: - "Biz göreve geldiğimizde doping yüzde 12,7'ydi, şu anda binde bir. Çok ciddi bir ivme kazandırıldı" - "(Dopingle ilgili) Artık bundan sonra yapacak kişilere de sadece şunu söylüyoruz, bilerek ve isteyerek yapılan ihanetten başka bir şey olamaz. Dopingle mücadelede kesinlikle taviz vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Tertemiz bir atletizmle olimpiyatlara gideceğiz"


ERZURUM (AA) - FAHRETTİN GÖK - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, dopinge kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirterek, "Son üç yıldır çok ciddi mücadelemiz devam ediyor. O mücadelelerle bugün tertemiz bir atletizm ile inşallah olimpiyatlara gideceğiz. Biz göreve geldiğimizde doping yüzde 12,7'ydi, şu anda binde bir." dedi.

TAF Başkanı Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 2,5 yılda dopingle mücadele konusunda yüze yakın eğitim verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Minik, yıldız, genç ve büyükler kategorisinde, her platformda dopingle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Yurt dışı kafilelerimizde de doping ve dopingin zararlarıyla ilgili sporcularımıza gerekli bilgilendirme gerçekleştiriliyor."

Son üç yıldır hiç ara vermeden dopingle mücadele ettiklerini kaydeden Çintimar, sıfır toleransla mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.


- "Dopingle mücadelede taviz vermeyeceğiz"


Dopingle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Çintimar, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar yeni döneme ait hiçbir sıkıntımız yok. Bundan sonra da olmaması için her yarışta, her noktada bu kontroller yapılıyor. Her yarıştan sonra yine dopingle ilgili kontroller yapılacak. Çok ciddi mücadele verildi. O mücadelelerle bugün tertemiz bir atletizm ile inşallah olimpiyatlara gideceğiz. Biz göreve geldiğimizde doping yüzde 12,7'ydi, şu anda binde bir. Çok ciddi bir ivme kazandırıldı. Zaten bu ivme dolayısıyla Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) 'Burada olimpiyat kotası yapabilirsiniz.' diyor ve yarış veriyor. Artık bundan sonra yapacak kişilere de sadece şunu söylüyoruz, bilerek ve isteyerek yapılan, ihanetten başka bir şey olamaz. Dopingle mücadelede kesinlikle taviz vermeyeceğiz."

Yorumlar