Terim'e hakaret eden doktora 2 yıl hapis istemi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Kalp ve Damar Doktoru Y. B.'YE 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol
Terim'e hakaret eden doktora 2 yıl hapis istemi

 Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e sosyal paylaşım sitesi twitter'dan hakaret ettiği iddia edilen Kalp ve Damar Doktoru Y. B.'nin 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Y.B.'nin 3 Aralık 2013 tarihinde kendisine ait twitter hesabından şikayetçi Fatih Terim hakkında hakaret içeren yazılar yazdığı iddia edildi.
Doktor pişman olduğunu söyledi
Doktor Y.B., 7 Ocak 2014 tarihinde alınan ifadesinde, "O tarihte Galatasaray'ın bir maçından dolayı çok sinirlendim. Bir anlık kızgınlık ile twitter'dan bazı nahoş kelimeler sarf ettim. Ancak daha sonra pişman olup bu yazıları sildim.Twitter hesabımı da hemen kapattım. Yaptığım yorumlar kastını aşmış olabilir.  Bu nedenle pişmanım.  Müşteki ile uzlaşmak isterim" dedi.  Terim'in uzlaşmak istemediği anlatılan iddianamede, şüpheli Y. B'nin hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.
Duruşma ertelendi

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık doktor Y.B.  ve şikayetçi Fatih Terim katılmadı. Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, "Sanıktan şikayetçiyiz. Davaya katılmamıza karar verilsin" dedi. Mahkeme, Fatih Terim'in davaya katılmasına karar verdi. İzmir Adalet Sarayı'na yazı yazarak sanık Y.B. 'nin talimatla  ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.



 

Yorumlar