"Terim ve Arda, birbirleri için önemli insanlar"

- Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu: "Hem Fatih (Terim) hoca hem de Arda (Turan) ile görüştüm. Bu işin bir ara bulucuya ihtiyacı yoktu" - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Önemli olan sonuna kadar bu yarışın içerisinde olabilmek"

Google Haberlere Abone ol
"Terim ve Arda, birbirleri için önemli insanlar"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, hem A Milli Futbol Takımı'na tekrar çağrılan Arda Turan'la hem de Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le görüştüğünü belirterek, "Bu işin bir ara bulucuya ihtiyacı yoktu. İkisi de birbirleri için önemli insanlar." dedi.

Bağcılar Medipol Hastanesi'nde organ bağışına dikkati çekmek için düzenlenen etkinliğe Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yla katılan Emre, burada açıklamalarda bulundu.

Basında çıkan "Fatih Terim ile Arda Turan'ın arasını Emre düzeltti." haberleriyle ilgili soruyu cevaplayan tecrübeli futbolcu şunları kaydetti:

"Gerek Fatih hoca gerek Arda bu konuyla ilgili açıklamaları yapacaklardır. Biri benim hocam. Üzerimde yıllarca emeği olan biri. Diğeri, kardeşimden ayırmadığım bir insan. Burada milli takım söz konusu. Bu dönemde ulusal birliğe çok ihtiyaç var. Hem Arda hem de hocamız aralarında konuştular. Her ikisi de gerekli tecrübeye sahip. Gerekli konuşmayı yaptılar."

Milli takım kampının devam ettiğini ve bu konuyu çok uzatmamak gerektiğini ifade eden Emre, Arda Turan'ın, Fatih Terim için çok önemli bir futbolcu olduğunu aktararak, "Burada ben olmuşum ya da başkası olmuş önemli değil. Kimin aracı olduğu önemli değil. Olması gereken buydu. Ben, hem Fatih hoca hem de Arda ile görüştüm. Bu işin bir ara bulucuya ihtiyacı yoktu. Her ikisi de birbirleri için önemli insanlar. Arda bu takımın kaptanı. O sorumluluğun bilincinde. Bundan sonra yapması gerekeni yapacaktır." diye konuştu.

Türkiye'de futbolun çok daha önemli konuların önüne geçebildiğini vurgulayan Emre Belözoğlu, organ bağışı üzerine düzenlenen etkinlikle ilgili ise, "Bu önemli haftada, buraya organ bağışına farkındalık oluşturmak adına destek için geldik. Sağlığımız yerindeyken insanlarda biraz farkındalık oluşturabilirsek ne mutlu bize. Sağlıklıyken hayatın değerinin farkında olabileceğimiz çok şey var." ifadelerini kullandı.


- Avcı'dan şampiyonluk yorumu

Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta sonunda lider olan takımıyla ilgili açıklamada bulundu.

Avcı, her şeyin sağlıklı gittiğini ve futbolun sonuç odaklı bir oyun olması sebebiyle iniş çıkışların olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Önemli olan sonuna kadar bu yarışın içerisinde olabilmek. Bu bizi çok mutlu edecektir. Bizim bir kaygımız yok. Biz hem kurumsal olarak hem de sahada gelişen bir kulübüz. İnsanların saygısı bizim için çok önemli. Biz, gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirliyoruz. Bu hedeflerin üzerine koyabilmek lazım. Sezon başında oyuncularımla hedef olarak üzerine artı bir koyduk. İki senedir üst üste 4. olduk. 59 puan almışsak, 60 yapabilir miyiz? dedik. Oyun kalitemizi arttırmamız lazım dedik. Bu artı bir bizi nereye götürecek onu zaman içerisinde göreceğiz."

Bir süredir oyuncularıyla adım adım büyümeyi ve gelişmeyi hedeflediklerini paylaştığını dile getiren Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyuncunun yerlisi yabancısı olmaz. Oyuncuları altyapıdan beri tanıyorum. Şu anda güzel bir takım kimliğimiz var. İyi bir de takım kaptanımız var. Biz buraya farkındalık oluşturmak için geldik. Medipol grubuna hem spora verdikleri katkı hem de farkındalık oluşturarak yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Buraya geldiğimiz zaman bazı şeyleri fark edebiliyoruz. Yaşarken de bir şeylerin farkına varıp sonrasını daha doğru planlamak gerekiyor. Bizler sağlıkla ilgili her organizasyonda yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Organ Nakli Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı ise organ bağışının hayati bir konu olduğunu söyleyerek, "Organ bağışlamadığımız için insanlar hayatlarını kaybediyor. bu konuyu tüm yıl gündemde tutmak gerekiyor ama bu tür etkinliklerle bir haftada olsa insanların düşünmesini sağlamak çok önemli. Maalesef Türkiye'de organ bağışı oranı Avrupa'dan çok geride." diye görüş belirtti.

Öte yandan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile takım kaptanı Emre Belözoğlu, 66 yaşında karaciğer nakli yapılan Müslim Kaya isimli bir hastayı ziyaret etti.

Yorumlar