Terim: Transfer iddiaları doğal ama tamamen Milli Takım'a odaklandım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Roma'ya gelen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, kaldığı otelde Türk gazetecilerin sorularını cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
Terim: Transfer iddiaları doğal ama tamamen Milli Takım'a odaklandım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Roma'ya gelen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, kaldığı otelde Türk gazetecilerin sorularını cevapladı.

İtalya'da çalıştığı dönemde önemli bir intiba bıraktığını söyleyen Terim, İtalya'ya transfer olma iddialarının doğal olduğunu ancak şu anda tamamen Milli Takım'a odaklandığını söyledi. Başarılı çalıştırıcı, İtalya'nın ikinci evi olduğundan bahseden başarılı çalıştırıcı, ekip olarak odaklandıkları konunun A Milli Takım olduğunu hatırlattı.

"ÜLKEME HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

İtalyan basınında yeniden İtalya'ya döneceği yönünde haberler olduğu hatırlatılan Terim, "İtalya'da çalıştığım dönemde ben hep ikinci evim gibi dedim, bugün de değişen bir şey yok aynı yerdeyim. İkinci vatanım gibi olduğunu söyledim. Yarın (bugün) zaten ikinci evime gidiyorum." dedi.

Milli çalıştırıcı, "Hayatın ne getireceği belli olmaz, şu anda tabi ki mukavelem var ve çok uzun dönem çalışmak ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Çok da güzel planlarımız var hepimizin. Böyle bir şey zaten şu an için söz konusu olamaz ama dediğim gibi gündemler o kadar çabuk değişiyor ki hayat öyle enteresanlıklar getiriyor ki doğrusu bu ne olur bilinmez. Açıkçası İtalya bana hiç yabancı değil. Çalıştığım müddet boyunca ayrıldığım müddet boyunca bu süre zarfında birçok defa ilişkilerimiz olmuştur. Bu, hayatın size başka bir şeyler yüklemeyeceği manasına gelmez." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yakıştırmaları esasında fazla da yadırgamadığının altını çizen deneyimli çalıştırıcı İtalya'ya çok da uzak biri olmadığını ifade etti. Terim, "Hem burada çalışmamın tecrübesi de var. Bıraktığımız iz veya bıraktığımız ayak izleri de var. Dolayısıyla doğal bunlar ama ben şu anda doğru yerdeyim. Ülkem için soyundum, arkadaşlarımla beraber hep beraber soyunduk. Başkanımız yönetimimiz bütün futbol federasyonu ve Türk insanıyla beraber bir futbol seferberliğini ilan etmek üzereyiz. Dolayısıyla başka bir şey düşünecek halde değiliz." dedi.

Ay yıldızlı teknik adam, milli takım konusundaysa "İyi bir milli takımımız olacak, bu hepimizin sayesinde olacak. Bu hepimizin milli takımı. Ümit ediyorum, buna inanıyorum. Ve de Türk futbolunu daha değişik daha istikrarlı bir hale getireceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

YABANCI SINIRLAMASINA YÖNELİK ÖNERİM OLMADI

Deneyimli teknik adam, yabancı sınırlaması konusunda esneklikten yana görüş belirttiği yönündeki soruya "Sayın Başkanımız, yönetim kuruluyla onların ilan ettiği bir prosedür var. Ondan sonra daha böyle bir şey konuşmadık. Bu konuda henüz benim bir önerim olmadı. Olduğu zaman da başkanımız zaten söyler." dedi.

Alt yapılar hususunda İtalya ile Türkiye'yi kıyaslama yapması istenen Terim, "Arkadaşlar, ben hayatımda hep realist oldum. Ben diyorum ki bizde var. Olmalı. Hem de her sporun yeteneklisi olmalı sadece futbolun değil." diyerek, şunları söyledi:

"Demek ki uygulayamadığımız, yapamadığımız bir şey var. Hata bizde. Ve bunun için de biz özellikle ve öncelikle okul futbolu ile beraber altyapılardaki eğiticilerin eğitimi konusunu koyduk. Buna çok ağırlık vereceğiz. Bunun için çok önemli projelerimiz var. Nasipse yavaş yavaş da hayata geçireceğiz. Biz birçok yerden geri değiliz. Belki bizdeki altyapılar bazı yerlerde yok ama ideal mi hayır. O zaman ideali bulmak için çalışacağız. İtalya'da muhakkak ki oturmuş bir düzen var. Bir İtalya futbol kültürü var. Hiç itirazımız yok ama biz de artık bahaneleri sebepleri bir tarafa bırakıp seksen milyona yaklaşan bir ülkede olması gerekenleri yerine koymalıyız."

TAKIMLARIMIZ GÜÇLÜ KADROLARA SAHİP

Cihan Haber Ajansı muhabirinin UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor ve Şampiyonlar Ligi'nde mücedele eden Galatasaray'ın rakipleriyle ilgili sorusu üzerine tecrübeli çalıştırıcı, "İkisi de güçlü rakip tabi. Ama Galatasaray ve Trabzonspor da güçlü rakipler. Bu seviyeye güçlü rakipleri geçerek geldiler. Açıkçası UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde kaldıkça, süre aldıkça, yukarıya doğru çıktıkça zaten normal de bir takım beklememek lazım veya küçük bir takım da beklememek lazım, büyük takım beklemek lazım. Çünkü artık hedefe doğru gidiyorsunuz. O yüzden Galatasaray da Trabzonspor da güçlü kadrolardır, bunların üstesinden gelebilecek kadrolardır. Geldiler de. Bu sefer de gelirler inşallah." şeklinde değerlendirmede bulundu.

ŞİKEYİ KONUŞMAK İSTEMEDİ

Terim şikeyle ilgili bir soru üzerineyse "Şimdi o konuda zaten herkes gereken şekilde konuşuyor." diyerek konuşmamayı tercih etti.

DAHA ZEVKLİ BİR İKİNCİ YARI BEKLİYORUM

Ligde Fenerbahçe'nin 10 puan önde lider olması karşısında Galatasaray'ın bulunduğu durumu değerlendirmesi ile ilgili soruya da ünlü teknik adam, "Türkiye Ligi'nde 10 puan veya daha üstün puanlarla önde olmak muhakkak ki önemli bir avantaj ama üç puanlı sistemde herkes çok dikkatli hareket ediyor." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe dikkatli hareket ediyor, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da yakalamaya çalışıyor sürekli. Ben zevkli bir ikinci yarı bekliyorum. Çünkü hem öndeki çok dikkatli hem arkadakiler çok istekli. Dolayısıyla işin hem heyecanı en yüksek noktada hem de o seviyeli mücadele bize daha çok heyecan verecektir.

Birileri önde oluyor bu böyle. Siz oluyorsunuz öteki oluyor, A takımı, B takımı, C takımı... Bu sefer de Fenerbahçe ilk baştan beri önde götürüyor. Her maç başka bir seneryoyu getiriyor, hesaplamaları getiriyor. Bence işin heyecanı sezon sonuna kadar sürecektir. Bu heyecan da inanıyorum ki kaliteyi getirecektir, mücadeleyi getirecektir. Bundan da faydalanan inşallah Milli Takım olur."
CİHAN

Yorumlar