Terim: Milli Takımı gururla seyrettik

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç karşısında gururla seyrettikleri bir milli takım olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Terim: Milli Takımı gururla seyrettik

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç karşısında gururla seyrettikleri bir milli takım olduğunu söyledi.

Türkiye’nin hazırlık karşılaşmasında İsveç’i 2-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim maçla ilgili değerlendirmede bulundu. Terim, konuşmasına maçta mutlu ve mutsuz olduğu anları analiz ederek başladığı konuşmasında şöyle konuştu:

"Mutlu olduğum anlar topu bizde kaldığı ve çalıştığımız şeyleri yaptığımız pozisyonlardı. Basit ve gereksiz paslar beni üzdü. Ama beni üzecek çok az şey oldu. Bugün daha çok güzel şeyle söylenecek şeyler var. Muhteşem seyirci vardı. Ankaralılara teşekkür. Müthiş gösteri yaptılar. Oyuncularımız buna cevap verdi. Attığımız goller, sayılmayanlar var. Oyun kontrolü hep bizdeydi, takım halinde savunma ve hücum vardı. 90 dakika boyunca bir saat bunu çok iyi yaptık. Hakemlere de parantez açarsak mükemmel maç yönettiler. İsveç Kuzey Avrupa’nın en sert takımı. Kolay olmadı oynamak. Gururla seyrettiğimiz bir milli takım var. Bugün için sevinmeyi hak ettik."

Oyunun genelini yüksek tempolu oynadıklarını dile getiren Terim, "Arda sadece hatasız pas ve topun bizde kalması adına çok topla oynadı. Zaman zaman rölanti olacak, top gezdireceksiniz. Bütün hareketlere takım olarak hazır olmamız lazım. Bunları yaptık diyebilirim. Arda önemli bir oyuncu. Hazırlık maçında da ve puan maçında da önemli bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Ankara’nın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu hatırlatan başarılı teknik adam, "Burada mutlu günlerim oldu. Bugün hakikaten Ankara Milli Takımı özlemiş. Ama şunu gördük kırmızı-beyaz formayı biz vereceğiz. Benim için burası bir nostalji. Taraftarda bizi unutmadı sahip çıktı. Çok duygulandım. Burası Başkent. En güzel stat burada olmalı. Yetkililerde buna hazırlanıyor. Puan maçında daha güzel şeyler olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İsveçli bir basın mensubunun İbrahimoviç ile ilgili sorusuna ise Terim, İtalyanca yanıt verdi.
CİHAN

Yorumlar