Terim: Gönüllerin milli takımını oluşturacağız

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, hem gönüllerin hem de gönüllülerin milli takımını oluşturacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Terim: Gönüllerin milli takımını oluşturacağız

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, hem gönüllerin hem de gönüllülerin milli takımını oluşturacaklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni ziyaret ederek, düzenlenecek yemekte spor müdürleriyle biraraya geldi.

    İnşaatında 310 günü geride bırakan ve yaz aylarında açılması planlanan tesislerde gerçekleştirilen yemekli organizasyonda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, spor müdürlerine açıklamalarda bulundu.

Futbolun çağın önüne geçmek ve kalıcı başarıların temelini atmak için top yekün bir seferberlik gerektiğini dile getiren Fatih Terim. "Bu yüzden paydaşlarla bir araya geliyorum. Tüm mesaimi ve hayatımı buna adamış durumdayım. Geniş bir bilimsel ekip, dünyanın çeşitli ülkelerinde görüşmeler ve çalışmalar yapıyor. Tüm bunların sonucunda projelerimizi ve uygulama planlarımız son halini almış ve yürütülmeye hazır hale gelmiş olacak." ifadelirini kullandı.

Terim, herkesin bilgi birikim ve emeğine ihtiyaçları oludğunu söyledi. Terim, şöyle devam etti: "Kimseyi dışlama niyetimiz yok. Emek vermeye niyeti olan yetkin kişeliri sisteme dahil etmeye çalışacağız. Bizimle birlikte çalışmak isteyenlere fırsat yaratabileceğimiz bir sistem üstünde çalışıyoruz."

Eğitimin kendileri içcin öncelikli bir konu olduğunu vurgulayan Terim, "Özellikle eğitimcinin eğitimi konusunda seferberlik başlatacağız. Eğitimdeki başarımız için tüm yöntem ve enstrumanların kullanacağım online eğitimle ilgili ve uygulama örneklerini her an ulaşabilecekleri hale getireceğiz." dedi.


Futbolcuların gelişimiyle ilgili de konuşan Terim, "Dikey gelişim yani elit futbolcu gelişimi için hafta içi sağlıklı eğitim, hafta sonları her anlamda kaliteli müsabaka hedefliyoruz. Havuzun genişletilmesi yani yatay gelişimin önemini çok iyi bilen birisiyim. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı yerel yönetimler ve kulüplerle birlikte yürüteceğimiz projelerimiz var. Bu projelerimizin ön hazırlıkları ve paydaş görüşmelerini yürütüyoruz, yakında açıklayacağız." şeklinde konuştu.

Terim, "Hem gönüllerin hem de gönüllülerin milli takımını oluşturacağız." diyerek tamamladı. CİHAN

Yorumlar