Tenisin yıldızları Rio'yu bekliyor

- Erkeklerde Djokovic, Murray ve Nadal, kadınlarda ise Williams kardeşler gibi dünyaca ünlü tenisçiler, olimpiyatlarda madalya için ter dökecek - Djokovic: "Benim gibi profesyonel bir sporcu için bu olimpiyatların bir parçası olmak gurur verici" - Murray: "Rio benim için gerçekten çok büyük bir hedef ve umarım maçlarda iyi bir performans sergilerim"

Google Haberlere Abone ol
Tenisin yıldızları Rio'yu bekliyor


İSTANBUL (AA) - MURAT KELEŞ - Dünyaca ünlü birçok tenisçi, 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nı sabırsızlıkla bekliyor.

Erkeklerde dünya sıralamasının en üst basamaklarında yer alan Novak Djokovic, Andy Murray ve Rafael Nadal gibi tenisçiler, olimpiyatlarda madalya için ter dökecek. Toplamda 29 grand slam turnuvası kazanan 3 tenisçi, olimpiyatlarda altın madalya için mücadele edecek.

Dünya kadınlar sıralamasında 1 numarada yer alan ABD'li Serena Williams ile erkekler 2 numarası Andy Murray, teklerde altın madalya kazanmaları halinde art arda iki olimpiyatta altın madalya kazanan ilk sporcu olma unvanını kazanacak.


- Dünya bir numarasının "olimpiyat" tutkusu


Sezonun ilk iki grand slam turnuvası Avustralya ve Fransa Açık'ı kazandıktan sonra Wimbledon'da 3. turda elenen Sırp Novak Djokovic, Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliğinin (ATP) açıkladığı dünya sıralamasında 15 bin 40 puanla birinci sırada yer alıyor. 12 grand slam şampiyonluğu bulunan ünlü tenisçinin ilk ve tek olimpiyat deneyimi, 2008 Pekin Yaz Olimpiyat Oyunları oldu ve bronz madalya elde etti.

Djokovic, yaptığı açıklamada, Rio'da yarışmaktan onur duyacağını belirterek, "Olimpiyat oyunları, şüphesiz spor tarihinin en ünlü ve en öne çıkan spor etkinliği. Olimpiyat oyunlarından daha büyük bir organizasyon yok. Benim gibi profesyonel bir sporcu için bu olimpiyatların bir parçası olmak gurur verici." ifadelerini kullandı.


- Büyük Britanyalı tenisçi rekor için yarışacak


Dünya sıralamasının ikinci basamağında yer alan Büyük Britanyalı tenisçi Andy Murray ise bu yıl Wimbledon Açık'ı kazanarak kariyerinin 3. grand slam zaferini elde etti. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda tek erkeklerde altın, karışık çiftlerde ise gümüş madalya kazanan 29 yaşındaki sporcu, Rio'da hem ülkesine altın madalya kazandırmaya hem de bireysel rekorlar kırmaya çalışacak.

Olimpiyat tarihi boyunca teklerde hiçbir sporcu, art arda iki olimpiyatta altın madalyaya uzanamadı. Murray, Rio'yu ilk sırada tamamlarsa, oyunlarda peş peşe altın madalya kazanan ilk erkek tenisçi unvanını alacak.

İngiliz basınına konuşan Murray, "İkinci kez katılacağım olimpiyatlarda yarışacağım için mutluyum. Rio benim için gerçekten çok büyük bir hedef ve umarım maçlarda iyi bir performans sergilerim." değerlendirmesinde bulundu.


- Londra'yı kaçıran Nadal Rio'yu bekliyor


Kariyerinde 14 grand slam zaferi bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, dünya sıralamasında 5 bin 290 puanla dördüncü sırada yer alıyor. 30 yaşındaki İspanyol tenisçi, 2008 Pekin Yaz Olimpiyat Oyunları'nda tek erkeklerde altın madalyanın sahibi oldu.

Sakatlığı sebebiyle 2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılamayan Nadal, Rio'da 8 yıl önceki başarısını tekrarlamak için hayranlarının karşısına çıkacak.


- Williams kardeşlerin Rio heyecanı


Kadınlarda 22 grand slam zaferi bulunan 34 yaşındaki Serena Williams ile 9 grand slam birinciliği bulunan ablası 36 yaşındaki Venus Williams, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda kırılması zor bir rekoru egale etmek için yarışacak.

İki sporcunun da önceden katıldığı olimpiyatlarda dörder altın madalyası bulunuyor. Rio'da tek ve çiftlerde ter dökecek iki kardeş, madalya kazanmaları durumunda 1920 ve 1924 olimpiyatlarında 5 madalya kazanarak olimpiyat tarihine geçen (1 altın, 2 gümüş, 2 bronz) İngiliz sporcu Kathleen McKane'in rekorunu egale edecek.

Öte yandan Williams kardeşler, madalya kazanmaları halinde Winifred McNair (43) ve Hazel Wightman'dan (37) sonra madalya elde eden en yaşlı tenisçiler olacak.

Dünya kadınlar sıralamasında uzun yıllardır bir numarada yer alan Serena Williams, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda tek kadınlarda kazandığı altın madalyanın ardından Rio'da da aynı performansı tekrarlaması halinde bunu başaran ilk kadın tenisçi unvanını da kazanacak.

Yorumlar