Tekvandoda 16 madalyanın 6'sı Yılmaz ailesinden

- Tekvando Poomse Milli Takımı'nın Peru'da kazandığı 16 madalyanın 6'sını, Yılmaz ailesinin fertleri elde etti - Kenan Yılmaz ve 2 çocuğu da madalya kazanan ikizi Mustafa Yılmaz, 40 yıldır tekvando yapıyor - Mustafa Yılmaz: "Tekvando, insana saygı duyma, onu sevme biçimi" - Kemal Yılmaz: "Kendimizi savunmak amaçlı yola çıktık" - "En Değerli Kadın Sporcu" ödülünü alan Elif Aybüke: "En büyük iki hayalim tek gecede gerçek oldu"

Google Haberlere Abone ol
Tekvandoda 16 madalyanın 6'sı Yılmaz ailesinden

ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Peru'da düzenlenen tekvandoda 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin elde ettiği, 16 madalyanın 6'sını, 40 yıldır tekvandonun içinde olan Yılmaz ailesinin fertleri boyunlarına taktı.

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından başkent Lima'da düzenlenen organizasyonda, Türkiye 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 16 madalya kazandı.

Şampiyonada 16 madalyanın 6'sını 40 yıldır tekvando yapan ikizler Kemal ve Mustafa Yılmaz ile Mustafa'nın çocukları Elif Aybüke ve Muhammed Emir elde etti.

Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu başarının uzun yıllara dayandığını ve tekvandonun kendileri için bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

Başarı sürecini bir maratona benzeten Yılmaz, "Ben 25 seneden beri, kardeşim de 2008'den sonra teknik bölümüyle ilgileniyoruz. Bunu yaşam biçimi haline getirdik. Yoğun tempoda çalışıyoruz ve bunun sonucunda da güzel dereceler elde ediyoruz. Çocuklar tekvando salonunda doğdu, tekvando salonunda büyüdüler. Armut dibine düşermiş." diye konuştu.

"Kendimizi savunmak amaçlı yola çıktık ama baktık ki özellikler bizde mevcut. Tekvando insanın hayatına girmiş mükemmel bir disiplin." ifadelerini kullanan ikiz kardeş Kemal Yılmaz ise şunları söyledi:

"Antrenör, hoca olma yolunda devam ettik. Ailecek hep beraber katıldığımız bu organizasyonda çocuklarımız da bizimle güzel başarılara imza attı. Artık Elif'in dünya şampiyonu olması gerekiyordu. (En Değerli Kadın Sporcu) seçilerek birinci oldu. Emir'in de ilk yılında dünya üçüncüsü olması bizi ayrıca mutlu etti."


- Elif: "En büyük iki hayalim gerçek oldu"


Altın madalyanın yanı sıra "En Değerli Kadın Sporcu" ödülünü de alan Elif Aybüke, en büyük iki hayalinin tek gecede gerçek olduğunu bildirdi.

Yılmaz ailesinin yarışmacı tek kadın sporcusu olmasının, organizasyonlarda baskı oluşturduğunu dile getiren Elif Aybüke, "Ben kendi yarışmama çıkarken ne kadar heyecanlanmıyor, ne kadar gerilmiyorsam onlar çıkarken o kadar heyecanlanıyor, o kadar geriliyorum." diye konuştu.

Spora 4 yaşında başladığını ve 19 yılını verdiğini ifade eden 23 yaşındaki sporcu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık son 14 yıldır yarışmacı sporculuğa devam ediyorum. Bu zamana kadar 7 dünya şampiyonası gördüm. Tüm yarıştığım dünya şampiyonalarında babam da amcam da vardı, ilk defa kardeşim de geldi. En rahat yarışmamdı, aslında kendime çok güveniyordum. 'Ne gelirse Allah'tan' diyerek çıktım mücadeleye, rakiplerimi tarttım, psikolojik olarak da hazır hissediyordum, en iyi performansımla en iyi şekilde orada olmaya çalıştım."

"En büyük iki hayalim tek gecede gerçek oldu." diyen Elif Aybüke, başarıyı kelimelerle anlatmanın zorluğunu vurguladı.

Madalya kazandığı için kendini çok şanslı ve iyi hissettiğini dile getiren milli sporcu, "Kategorim dünya klasmanlarında en zor kategori olarak geçer. Çok sağlam sporcular vardır orada. Allah'a bin şükür, bana nasip oldu. En sonunda iki hayalimi de gerçekleştirebildim." ifadelerini kullandı.

Erkekler 15-17 yaş bireysel kategorisinde bronz madalya alan Muhammed Emir Yılmaz ise dünya şampiyonasına gittiği ve üçüncü olduğu için ailesini gururlandırdığını belirterek, "Bir dahaki sefere birinci olarak daha çok gururlandıracağım." dedi.

Yorumlar