Tekvando: Poomse Şampiyonası

- Türkiye, Peru'da düzenlenen organizasyonu takım halinde ikinci sırada tamamladı

Google Haberlere Abone ol
Tekvando: Poomse Şampiyonası


ANKARA (AA) - Türkiye Tekvando Milli Takımı, Peru'da düzenlenen 10. Dünya Poomse Şampiyonası'nda 16 madalyayla genel klasmanda ikinci oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dünya Tekvando Federasyonu tarafından başkent Lima'da düzenlenen organizasyona, 55 ülkeden 760 sporcu katıldı.

Rekor sayıda sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, Türkiye'yi 20'si erkek, 16'sı bayan 36 sporcu temsil etti. Türkiye, organizasyonun son gününde 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Milli tekvandocu Elif Aybüke Yılmaz, kadınlar 18-30 yaş bireysel kategoride altın madalya elde etti.

Türkiye, serbest stil 12-17 yaş karışık takım ve kızlar 12-14 yaş takım kategorilerinde ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Türkiye'nin serbest stil 12 yaş karışık takımı Enes Doğuhan Bilgin, Ramazan Aydın, Yusuf Şaşmaz, Gülsena Karakuyulu ve Busenur Sevük, kızlar 12-14 yaş takımı da Sude Yener, Şevval Yarar ve Şeyda Nur Yavuz'dan oluştu.

Erkekler 15-17 yaş bireysel kategorisinde Muhammed Emir Yılmaz ile serbest stil 17 yaş üstü sınıfında Oğuzhan Mustafa Örnek de Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

Türk Milli Takımı, şampiyonada son gün elde ettiği derecelerin ardından 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyaya ulaştı. Toplamda 16 madalya kazanan Türkiye, genel sıralamada Güney Kore'nin ardından ikinci sırayı aldı.

Şampiyonanın ardından yapılan değerlendirmede Nesime Altun, "Dünyanın En İyi Bayan Antrenörü", milli tekvandocu Elif Aybüke Yılmaz da "En Değerli Bayan Sporcu" ödüllerine layık görüldü.


- 15 Temmuz şehitleri unutulmadı


Dünya ikincisi olarak önemli bir başarı elde eden Tekvando Poomse Milli Takımı, 15 Temmuz şehitlerini unutmadı.

Türk Milli Takımı, üzerinde şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz" yazılı pankart açtı.

Yorumlar