Teknik direktör Lewandowski evinde ölü bulundu

BERLİN (AA) - Bir dönem Almanya’nın Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen’in teknik direktörlüğünü yapan Sascha Lewandowski, evinde...

Google Haberlere Abone ol
Teknik direktör Lewandowski evinde ölü bulundu

BERLİN (AA) - Bir dönem Almanya’nın Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen’in teknik direktörlüğünü yapan Sascha Lewandowski, evinde ölü bulundu.

Bochum polisi tarafından yapılan açıklamada, Lewandowski’nin dün Bochum’daki evinde ölü bulunduğu ifade edildi. Alman medyasında yer alan haberlerde ise 44 yaşındaki teknik direktörün cinayete kurban gittiğine ilişkin bir ipucunun bulunmadığı paylaşıldı.

Alman teknik adamın son olarak çalıştırdığı Union Berlin Kulübü'nün başkanı Dirk Zingler, büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, Lewandwoski'nin ailesine baş sağlığı diledi.

Bayer Leverkusen Üst Yöneticisi (CEO) Michael Schade de aldıkları haberden dolayı şoke olduğunu belirterek, Lewandwoski’nin Bayer Leverkusen’de büyük hizmetler yaptığını ve burada iz bıraktığını kaydetti.

Lewandwoski, Bundesliga’da 2012-2013 sezonunda Sami Hyypia ile Bayer Leverkusen’i çalıştırdıktan sonra 2013-2014 sezonunda bu kulübün genç takımının başına geçti. Hyypia ise Bundesliga'da A takımı çalıştırmaya devam etti.

2014 yılında Hyypia'nin görevine son verilmesinin ardından tekrar kısa bir süreliğine Bayer Leverkusen’in teknik direktörlüğünü yapan Lewandowski, 2015’in eylül ayında Alman İkinci Ligi’nde Union Berlin’in başına getirildi.

Yaşadığı psikolojik sorunlar üzerine “tükenmişlik sendromu” yaşayan Lewandowski, doktorların tavsiyesi üzerine Union Berlin ile sözleşmesini, mart ayında feshetti.

Yorumlar