Teknik Direktör Başar: Avrupa'da İstiklal Marşı'nı okutacağız

A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, Avrupa şampiyonasında takım halinde şampiyon olmak istediklerini ve milli güreşçilerin İstiklal Marşı'nı okutacağına inandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Teknik Direktör Başar: Avrupa'da İstiklal Marşı'nı okutacağız

A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, Avrupa şampiyonasında takım halinde şampiyon olmak istediklerini ve milli güreşçilerin İstiklal Marşı'nı okutacağına inandığını söyledi.

Finlandiya'nın Vantaa şehrinde 1-6 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın hazırlıklarını TGF Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Tesisleri'nde sürdüren A Milli Grekoromen Güreş Takımı'nda Teknik Direktör Hakkı Başar, turnuva sonunda İstiklal Marşı'nı okutmak istediklerini ifade etti.

Uluslararası Vehbi Emre Güreş Turnuvası öncesinde bir hazırlık kampı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Teknik Direktör Hakkı Başar, "Şimdi ise Avrupa şampiyonası öncesi son kampımızı Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri'nde yapıyoruz. Bizim çalışmalarımız her zaman en üst düzey başarılar doğrultusunda devam ediyor." dedi.

Avrupa şampiyonasında hedeflerinin İstiklal Marşı'nı okutmak olduğunu belirten Hakkı Başar, sporcular arasından en iyilerini seçtiklerini ve onları çok iyi bir şekilde hazırladıklarını vurgulayarak, "Milli takım olarak hedefimiz, bir adım dahi olsa bir önceki seneden daha ileride olmak. Finlandiya'da takım halinde şampiyon olmak istiyoruz. Kurumsallık yapımız doğrultusunda herkese adaletli davranarak milli takımımızı oluşturuyoruz. Güreş sporu futbola benzemez. Rakiplerini mağlup eden sporcu takıma girer. Bu vizyon doğrultusunda 2016 Olimpiyatları'nda da başarı elde etmek istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

"ARTIK SÖZ SIRASI MİLLİ MAYOLARDA"

Türkiye Güreş Federasyonu'nun ve Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın A Milli Grekoromen Güreş Takımı için bütün imkanlarını seferber ettiğini dile getiren Başar, "Eksiğimiz yok hatta fazlamız var. Bize gösterilen ilginin karşılığını vermek istiyoruz. Artık söz sırası sporcularımızda. Mindere çıktıklarında üst seviyede performans sergileyerek kendilerine güvenen insanları mutlu etmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek A Milli Grekoromen Güreş Takımı'nda yer alan teknik ekip ve sporcular şu şekilde:

Teknik Direktör: Hakkı Başar
Antrenörler: Muttalip Yerlikaya, Serkan Özden
Sporcular: 59 kilo: Rahman Bilici, 66 kilo: Atakan Yüksel, 71 kilo: Yunus Özel, 75 kilo: Şeref Tüfenk, 80 kilo: Selçuk Çebi, 85 kilo: Ahmet Yıldırım, 98 kilo: Cenk İldem, 130 kilo: Rıza Kayaalp.
CİHAN

Yorumlar