Tekkeköy 6. Geleneksel Yağlı Güreşleri

- Güreşlerde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı

Google Haberlere Abone ol
Tekkeköy 6. Geleneksel Yağlı Güreşleri


SAMSUN (AA) - Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

Büyüklü Er Meydanı'nda düzenlenen organizasyonda yaklaşık 500 güreşçi mücadele etti. Güreşlerde başpehlivanlık mücadelesinde Şaban Yılmaz ile Orhan Okulu karşılaştı. Rakibini yenen Yılmaz, başpehlivan oldu.

Şaban Yılmaz'a kemerini AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ile Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar verdi.

Kategorilerinde dereceye giren diğer güreşçiler ise madalyalarını protokol üyelerinden aldı.

Belediye Başkanı Togar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl gerçekleştirdikleri yağlı güreşlerin bu yıl altıncısını düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Güreşin eğlence değil, atalarının savaş meydanlarında dahi yaptığı bir spor olduğuna dikkati çeken Togar, "Vatan için toprak mücadelesinin yapıldığı dönemlerde dahi ata sporumuzu ihmal etmemişler. Savaş meydanlarında dahi güreş tutmuşlar. Biz de ata sporunu yaşatmak için bu etkinliği geleneksel hale getirdik." dedi.

Büyüklü Mahallesi için güreşlerin ayrı bir anlamı olduğunu dile getiren Togar, mahallede güreşi meslek ve yaşam biçimi edinen çok önemli güreşçiler bulunduğunu vurguladı.

Togar, organizasyonda Kırkpınar'da derece elde etmiş sporcuların güreş tuttuğuna değinerek, "Ata sporunun önemsendiği bir beldede bu işi yaşatmayı kendimize görev kabul ettik. Kurban Bayramı'nın ardından ata sporumuzla bayramlaşmayı bir araya getirmeyi hedefledik. Altıncısını düzenlediğimiz güreşi devam ettirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


Yorumlar