Tekirdağ artık 'yamaç paraşütü' cenneti

Tekirdağ, bayram tatilinde yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyenlere ev sahipliği yapıyor

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ artık 'yamaç paraşütü' cenneti
Tekirdağ, bayram tatilinde yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, denizin ve yeşilin bir arada olduğu doğal güzellikleriyle yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyen İstanbul ve Trakya'daki ekstrem spor tutkunlarını ağırlıyor.

Bayram tatilinde farklı bir keyif yaşamak için Uçmakdere'ye gelen ziyaretçiler, hem doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor hem de yamaç paraşütüyle gökyüzü ile buluşuyor.

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) kurucu üyesi Sanlı Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Yıl boyunca bölgede yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirilebildiğini ifade eden Fidan, "Uçmakdere, tandem dediğimiz 2 kişilik uçuşlar bakımından Türkiye'nin en uygun bölgelerinden. Biz kulüp olarak yılın 12 ayı rüzgar ve hava şartları müsait olduğu sürece uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kurban Bayramı tatilini yamaç paraşütü yaparak değerlendirmek isteyen ziyaretçilerle uçuşlar gerçekleştirdiklerini aktaran Fidan, şöyle konuştu:

"Burada yamaç paraşütü faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Havalar müsait olduğu sürece burada sürekli uçuşlar oluyor. Zaten yamaç paraşütü konusunda Uçmakdere Türkiye’nin tanınan bir bölgesi. Bayram aktiviteleri kapsamında da uçuşlarımız devem etmektedir. Bayram boyunca da hava çok güzeldi."

Tekirdağ "yamaç paraşütü cenneti" haline geldi

Bu yıl yamaç paraşütüne çok fazla ilgi olduğunu, İstanbul ve Trakya'dan çok sayıda ziyaretçinin bölgeye geldiğini ifade eden Fidan, "Yamaç paraşütü uçuşları bölgede artarak devam ediyor. Biz de tabii bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fidan, yamaç paraşütü uçuş bölgesinin şehir merkezlerine yakın olmasının da büyük avantaj sağladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Uçmakdere'nin, Tekirdağ il merkezine 25, İstanbul'a da 150 kilometre uzaklıkta olması ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlıyor. Bu sene tatil sürelerinin uzun olması ile bölgemiz İstanbul ve Trakya'dan farklı bir tatil yaşamak isteyenlerin tercihi oldu. Bir taraftan eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Tekirdağ tam bir yamaç paraşütü cenneti haline geldi. Yoğun uçuşlarımızla bayramı sürdürüyoruz."

Yorumlar