Tekerlekli sandalye basketbol maçları tamamlandı

Kayseri'nin ev sahipliğinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Play Off maçları sonucunda aralarında Kayseri takımının da bulunduğu 6 bedensel engelli kulübü 1. Lig'e çıkmaya hak kazandı.23 – 29 Mayıs tarihlerindeki Tekerlekli Sandalye...

Google Haberlere Abone ol
Tekerlekli sandalye basketbol maçları tamamlandı

Kayseri'nin ev sahipliğinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Play Off maçları sonucunda aralarında Kayseri takımının da bulunduğu 6 bedensel engelli kulübü 1. Lig'e çıkmaya hak kazandı.

23 – 29 Mayıs tarihlerindeki Tekerlekli Sandalye Basketbol Play Off maçlarının kapanış maçına Vali Orhan Düzgün başta olmak üzere Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ile çok sayıda davetli katılarak sporcuları yalnız bırakmadı.

Talas Spor Salonu'nda 16 takımın mücadele verdiği play off maçları sonucunda şampiyon olan İstanbul Bedensel Engelliler, ikinci Urfa Ceylanpınar, üçüncü Kayseri Bedensel Engelliler, dördüncü Samsun Medikalpark, beşinci İskenderun Engelliler ile altıncı Siverek Engelliler Spor Kulüpleri önümüzdeki sezon 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazandılar.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'ne yükselen takımlara kupa ve madalyalarını Vali Düzgün ile diğer protokol üyeleri verdi. Takımlara ayrıca sponsor banka tarafından 10 bin TL'lik 1. Lige yükselme primi dağıtıldı.

VALİ DÜZGÜN ÖNERDİ

Play off maçları sonucunda 3'ncü olma başarısı gösteren Kayseri Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü, önümüzdeki sezondan itibaren Melikgazi Belediyesi'nin ismi ve himayesinde 1. Lig'de mücadele verecek.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada, Vali Düzgün'ün kendisine, "Kulübü belediye çatısı altında destekleyerek daha da başarılı kılalım." şeklinde öneri getirdiğini ve bunu memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Vali Düzgün'ün spora ve sporcuya her zaman destek verdiğinin altını çizen Büyükkılıç, "Takımlarımızı tebrik ediyorum. Kayseri'de oynanan maçlarda Kayseri takımının da 1. Lige yükselmesi bizi daha da mutlu etmiştir. Sayın Valimizin önerisiyle takımımız bundan sonra Melikgazi Belediyesi'nin himayesinde mücadele vermeye devam edecektir." dedi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Düzgün ise, ilk gün açılış maçında bulunduğu Play-Off müsabakalarının son derece zevkli ve çekişmeli geçtiğini, üzülen kadar sevinenin de olduğu maçlar sonucunda 6 takımın 1. Lig'e yükseldiğini belirterek, takımları tebrik etti.

Engelli vatandaşların evlerinden çıkarak spor salonlara gitmesinin, sporda başarıyı yakalamasının kendilerini son derece mutlu ettiğini kaydeden Vali Düzgün, bu tür organizasyonların engellilerin moral ve motivasyonunu yükseltmesi kadar örnek teşkil etmesi bakımından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen takımların Kayseri'den son derece memnun kaldığını kendilerine iletmelerinin de mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vali Düzgün, "Mücadele veren 16 takımımızı tebrik ediyorum. 6 takımıza da 1. Lig'de başarılar diliyorum. Kayseri takımımıza sahip çıkan Melikgazi Belediyemize ve değerli başkanına da gösterdikleri duyarlılık nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kupa ve madalya törenin ardından Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan tarafından destek ve katkılarından dolayı Vali Düzgün'e şükran plaketi takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar