Tek engelli takım olarak Dragon Cup Turkey 2014 Racing'te yarıştı

İzmir Kent Konseyi Deniz ve Su Sporları Kürek Takımı, Dragon Cup Turkey 2014 Racing kategorisindeki tek engelli takım olarak kürek çekti. Uluslararası Dragon yarışlarında geçen yıl İzmir birincisi olarak tüm dikkatleri üzerinde toplayan takım,...

Google Haberlere Abone ol
Tek engelli takım olarak Dragon Cup Turkey 2014 Racing'te yarıştı

İzmir Kent Konseyi Deniz ve Su Sporları Kürek Takımı, Dragon Cup Turkey 2014 Racing kategorisindeki tek engelli takım olarak kürek çekti.

Uluslararası Dragon yarışlarında geçen yıl İzmir birincisi olarak tüm dikkatleri üzerinde toplayan takım, bu yıl da centilmence mücadele ederek yarışmalara renk kattı. İzmir Kent Konseyi Kürek Takımı, çoğunluğu işitme engelliler olmak üzere; görme, ortopedik ve süreğen hastalığı olan engelli gruplarındaki sporculardan oluşuyor.

"EN İYİ KOSTÜM" BİRİNCİSİ

Karşıyaka Bostanlı sahilinde gerçekleştirilen İzmir Dragon Festivali 2014 yarışlarında ayrıca Kostüm Yarışması da gerçekleştirildi. İzmir Kent Konseyi Deniz ve Su Sporları Kürek Takımı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şölen Kipöz tarafından tasarlanan 'Katılın birlikte yapalım' konseptli teması ile dikkatleri üzerinde toplayan kostüm, 'En iyi Kostüm hikayeleri' kategorisinde birinci oldu.

Yarışmayı izlemeye gelen her yaştan seyircinin ilgi odağı olan kostüm, yüzyıllardır süregelen Dragon yarışlarında kullanılan kano yüzeylerinden ilham alınarak tasarlandı. Tasarımcı Şölen Kipöz kostümü İzmir Kent Konseyi bünyesinde kurulan Dragon Kürek Takımı'nın isteği üzerine onların azmi, cesareti ve başarılarından etkilenerek hazırladığını belirtti.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan ise "Bu yarışlar tamamen engelli olmayanların katıldığı bir yarış. Ve bizim takımımız, tek engelli takım olarak mücadele ediyor. Kent Konseyi olarak bir farkındalık yaratmak istiyor ve engelli olanların da bu müsabakalarda yer alıp başarılı olacağını düşünüyoruz. Bizim takımımız geçen yıl birinci olmuştu, başarılarının ve azimlerinin daim olmasını diliyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar