TED Kolejliler, Basketbol Eurocup'ta tarihi başarı peşinde

Basketbol Eurocup J Grubu'nda Türkiye’yi temsil eden Aykon TED Ankara Kolejliler, grubun 5.

Google Haberlere Abone ol
TED Kolejliler, Basketbol Eurocup'ta tarihi başarı peşinde

Basketbol Eurocup J Grubu'nda Türkiye’yi temsil eden Aykon TED Ankara Kolejliler, grubun 5. maçında İtalya Kupası Şampiyonu Banco di Sardegna Sassari ile karşılaşacak.

Aykon TED Ankara Kolejliler, yarın Ankara Spor Salonu’nda grup liderliği için Banco di Sardegna Sassari'yi konuk edecek. Başkent ekibi rakibini mağlup ederek hem grup maçlarını tamamlanmasına bir maç kala liderliğini garantilemek hem de Eurocup’da son 16’ya kalmayı hedefliyor. Kolejliler, uzun yıllar sonra mücadele ettiği Avrupa arenasında Ankaralıların desteğiyle bu büyük başarıyı yakalamak istiyor.

Aykon TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter, maç öncesi değerlendirmelerde bulundu. Takımda çok büyük bir öz güven oluştuğuna dikkat çeken, başarılı antrenör, "TED Koleji ve Türk basketbolu açısından çok önemli bir maç. Bu turu geçersek son 16’ya kalmış olacağız. Rakip çok önemli bir rakip. Bu hafta İtalya Kupası'nı kazandılar ve çok formda bir şekilde gelecekler. Biz de bu kupanın ve bir üst turun heyecanıyla bu maçı kazanıp grup liderliğiyle avantaj sağlamak istiyoruz. Bu nedenle bu maçın önemi bizim için çok büyük. Çarşamba günü saat 19:00’da tüm Ankaralıları salona bekliyoruz." dedi.

Ercüment Sunter, hiçbir kimsenin beklemediği yerlere geldiklerini vurgulayarak, "O yüzden bundan daha iyisini neden yapmayalım diyoruz. Her şeyin daha iyisi var. Oyuncularım hakikaten çok büyük bir özveri ile mücadele ediyorlar." diye konuştu.

Oynadığı 4 maç sonunda 7 puan ile Eurocup J Grubu'nda lider durumda bulunan Aykon TED Ankara Kolejliler rakibini mağlup ettiği takdirde liderliğini garantileyecek. Rakip Banco Di Sardegna Sassari ise 4 maç sonunda 6 puanda bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar