TED Ankara Kolejliler'de hedef ligde kalmak

- Başantrenör Sevim: "Bazı olumsuzluklar ve kulübün yaşadığı maddi sıkıntı yüzünden ligdeki diğer takımların gerisinde kaldık" - "Alabildiğimiz kadar galibiyet almak istiyoruz. Hedefimiz ligde kalmak" - "Spor Toto Basketbol Süper Ligi, Avrupa'nın en değerli ligi konumunda" - "Takım küme düşerse, bu Ankara basketbolunun olduğu kadar Türk basketbolunun da kaybı olur"

Google Haberlere Abone ol
TED Ankara Kolejliler'de hedef ligde kalmak


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Spor Toto Basketbol Süper Ligi takımlarından TED Ankara Kolejliler'in başantrenörü Can Sevim, yeni sezonda hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyledi.

Sevim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım kurmakta geç kaldıklarını belirterek, "Kulüpte, ağustos ayının ortasına kadar süren bir belirsizlik oldu. Bu dönem takımların hazırlıklarına başladığı dönemdir. Biz, ağustos ayının ortasında hala ne yapacağımızı bilemiyorduk." dedi.

Ağustos ayının ortalarına doğru Türk oyuncuları kadrolarına katmaya başladıklarını ifade eden Sevim, onları da dar bir havuzdan seçmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

İmkanlar doğrultusunda en iyi oyuncuları almaya çalıştıklarını anlatan Sevim, şunları kaydetti:

"Kadromuzdaki Türk oyuncuların hepsi çok genç isimler, bazıları bizim genç takımımızdan A takıma çıktı. Ligi bilen, tecrübeli ve yabancı oyuncuların arkasından katkı yapacak rotasyonu oluşturamadık. Alabildiğimiz kadar galibiyet almak istiyoruz. Alacağımız galibiyetlerin sonunda nerede olduğumuzu görmeye çalışacağız. Hedefimiz ligde kalmak."

Sevim, kadrodaki genç oyunculara da rotasyonda yer vermeyi düşündüklerini aktararak, "Olabildiği kadar altyapıdaki isimleri A takıma yetiştirmek, bu isimlerin de belirli sorumlulukları almasını sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncu transferinde de yine dar bir havuzdan seçim yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Sevim, şöyle konuştu:

"Yabancı oyuncu transferi için de geç kalınmış bir takvimdi. Daha önce yardımcı antrenörlük yaparken çok oyuncu takip ettim. Dünyadaki tüm oyuncuları en az bir kere izlemişimdir, böyle bir avantajım vardı. Kimin boşta olduğunu ve neler yapabileceğini biliyordum. Transfer yaparken birkaç pozisyonda oynayabilen isimlere yöneldik."


- "Ligin ilk haftaları hazırlık maçı gibi olacak"


Can Sevim, yaşanan sıkıntılar nedeniyle takım olarak bir hazırlık müsabakası yapabildiklerini, ligin ilk haftalarında oynayacakları karşılaşmaların da kendileri açısından bir nevi hazırlık maçı gibi olacağını belirtti.

Oyuncularının henüz birbirini tanıma dönemini atlatamadığını, bu nedenle kendilerine hayali hedefler koymayacaklarını vurgulayan Sevim, şöyle devam etti:

"Ligin ilk haftasında Beşiktaş Sompo Japan, ikinci haftasında ise Anadolu Efes maçlarına çıkacağız. Çok ciddi kadrolar kurmuş ve ciddi hedefler koymuş takımlara karşı oynamak kolay değil. Normal şartlarda dahi bu takımları yenmek çok zor. İçinde bulunduğumuz şartlarda galibiyet hedeflemek hayalperestlik olur. Bu karşılaşmalar, oturtmaya çalıştığımız sistemin bu kadar kaliteli takımlar karşısında ne yapacağını görmek adına fırsat olacak."


-"Maç sahada kazanılır, sahada kaybedilir"


Sevim, yaşanan tüm sorunlara rağmen hiçbir karşılaşmaya "nasıl olsa kaybederiz" düşüncesiyle çıkmayacaklarını aktardı.

Ellerinden geleni yapacaklarını anlatan tecrübeli antrenör, "Maç sahada kazanılır, sahada kaybedilir. Bir maça nasıl olsa kaybederiz diye çıkarsak zaten kazanma şansımız olmaz. Eğer maçı son topa götürebilirsek bizim için başarıdır diyeceğiz. Bir şansımız olacaksa, bu iyi savunma yapmaktan geçiyor." yorumunu yaptı.


- "Sert ve kaliteli bir ligimiz var"


TED Ankara Kolejliler Başantrenörü, yeni sezonun çekişmeli maçlara sahne olacağını düşündüğünü anlatarak, "Spor Toto Basketbol Süper Ligi, Avrupa'nın en değerli ligi konumunda." ifadesini kullandı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin, İspanya ligiyle kıyaslandığını hatırlatan Sevim, şunları söyledi:

"İspanya'nın THY Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasına kalabilecek bir veya 2 takımı olacaktır. Ligde mücadele eden 4 Türk takımı ise son 8'e kalabilir. İki takımımızın da Dörtlü Final'e yükselebileceğini düşünüyorum. Çok zor, sert ve kaliteli bir ligimiz var. Geçtiğimiz senelerde 2-3 takım sürekli üst sıralarda yer alıyordu. Bu sene bunun farklı gelişeceğine inanıyorum. Bu sezon, 5 takımın alt gruptan ciddi şekilde ayrılacağı kanaatindeyim. Her takım işin farkında. Bu nedenle ilk haftadan itibaren kıran kırana maçlar bizi bekliyor."


- "TED Ankara Kolejliler'in yeri her zaman en üst ligdir"


Can Sevim, TED Ankara Kolejliler'in ligde tutunabilmek adına mücadele vereceğini vurgulayarak, "TED Ankara Kolejliler'in yeri her zaman en üst ligdir." diye konuştu.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Ankara'yı temsil eden tek takım konumunda bulunduklarını hatırlatan Sevim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aksi bir durum olur ve takım küme düşerse, bu Ankara basketbolunun olduğu kadar Türk basketbolunun da kaybı olur. Ligde kalmak için mutlaka takviye yapmamız gerekiyor. Bir Türk oyuncu, bir de yabancı ismi aramıza katmamız lazım. Bunu başarabilirsek, rotasyonu genişletir ve 'Biz de bu yarışın içinde varız.' diyebiliriz. Ligde kalmak adına her şeyi yapacağız."

Yorumlar