TBF Başkanı Turgay Demirel'den yeni yıl mesajı

Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) Başkanı Turgay Demirel, yeni yıl ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TBF Başkanı Turgay Demirel'den yeni yıl mesajı

Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) Başkanı Turgay Demirel, yeni yıl ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda Demirel, şunları kaydetti: "Kurumsal ve sportif hedeflerimizin büyük bölümüne ulaştığımız verimli bir yılı geride bırakırken, Türk Basketbolu için çok önemli bir yıl olmaya aday, 2014’ü heyecanla karşılıyoruz.

Beko Basketbol Liginin ve Türkiye Kadın Basketbol Liginin Avrupa ülkelerinde düzenlenen en iyi basketbol ligleri olmasından ve kulüplerimizin katıldıkları Avrupa Kupalarında şu ana kadar elde ettikleri başarılı sonuçlardan çok gurur duyuyoruz. Türk Basketbolunun bugünlere gelmesine katkı veren ve bu yıl alınan başarılı sonuçlarda emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.

2013 yılı için Stratejik Planımızda belirlediğimiz hedeflere yönelik olarak; halen geliştirmeye devam ettiğimiz yeni internet sitemiz ve yeni bir yaklaşım ile oluşturulan ulusal ve uluslararası aylık bülten gönderimini başlattık. Dünya Federasyonları arasında ilk olan ve “Türk Basketbolu Davranış Kuralları” olarak adlandırdığımız gelişim projemizi ve Beko Basketbol Ligi başta olmak üzere liglerimize pazarlama ve marka değeri yönünden çok önemli faydalar sağlayacağına inandığımız bir işbirliğini hayata geçirdik.

Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası ve FIBA 3x3 Dünya Finali, önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz Dünya Şampiyonası öncesi, 2013 yılında ev sahipliği yaptığımız uluslararası organizasyonlardı.

A Milli Kadın Takımımız Avrupa üçüncüsü olarak ve üst üste iki Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanarak ülkemizi gururlandırdı. Genç Erkek Milli Takımımız Avrupa Şampiyonluğu’na, Ümit Milli Kız Takımımız ise Avrupa 3.’lüğüne ulaştı. Bizleri üzen tek konu ise Slovenya’da Erkek Milli takımımızın yaşattığı hayal kırıklığı idi. Buna rağmen İspanya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Basketbol Şampiyonasına katılma konusunda çalışmalarımızı da yürütüyoruz.

2014 yılını Türk Basketbolu için çok önemli kılan 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Ankara ve İstanbul’un ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası. Bugüne kadar düzenlenen en başarılı Kadınlar Dünya Şampiyonası olacağına inanıyoruz. Katıldığımız ilk Dünya Şampiyonası olacak bu organizasyonda Milli Takımımızın madalya kazanmasını ve bir ilki daha gerçekleştirmesini hedefliyor; kadın basketbolu için ve genç kızlarımız için yaratacağı olumlu etkinin ülkemizde ve dünyada uzun yıllar hissedilmesini istiyoruz.

Bu yıl aynı zamanda Avrupa Genç Erkekler Şampiyonasını da ülkemizde düzenleyeceğiz ve arka arkaya 3.cü kez Avrupa Şampiyonu olmayı hedefliyoruz. 2014 yılında da, Türkiye’yi dünya basketbolunun güç merkezlerinden biri haline getirmek için kararlılıkla ve paydaşlarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Yeni yılın, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni eder; tüm basketbolseverlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim."
CİHAN

Yorumlar