Tatvan'da yaz futbol okulu açıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kaymakamlığın da desteğiyle dar gelirli çocuklara yönelik Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün yaz futbol spor okulu açıldı.Tatvan Şehir Stadyumu'nda açılan yaz futbol okuluna gelen çocuklar 3 aylık yaz tatili...

Google Haberlere Abone ol
Tatvan'da yaz futbol okulu açıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, kaymakamlığın da desteğiyle dar gelirli çocuklara yönelik Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün yaz futbol spor okulu açıldı.

Tatvan Şehir Stadyumu'nda açılan yaz futbol okuluna gelen çocuklar 3 aylık yaz tatili boyunca burada futbol eğitimi alacak, eğitimin ardından ise yetenekli çocuklar belirlenerek Ankara'da yapılacak olan alt yapı seçmelerine katılımları sağlanacak.

Tatvan Şehir Stadyumu'ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek, futbol okula gelen öğrencileri ziyaret eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, sporcularla hem sohbet etti hem de antrenörlerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Amaçlarının Tatvan'da her çocuğa en az bir dalda lisans kazandırmak olduğunu belirten Kaymakam Erkan, Tatvan Kaymakamlığı olarak kendilerinin de destek verdiği yaz futbol okuluna 170 öğrencinin katılım gösterdiğini söyledi.

Eğitimlerin yaz tatili boyunca devam edeceğini kaydeden Erkan, "İlçemizde çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla, çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz. Bu sayede de çocuklarımız hem sağlıklı yaşam için spor yapmış oluyor hem de ilgi duyduğu alanda lisans sahibi oluyor. Gerek ilçenin konumu gerekse rakımı bakımında ilçemizde çok sayıda yetenekli sporcumuz bulunuyor. Açılan bu tür yaz okulları ve kurslar sayesinde de gençlerimiz hem kötü alışkanlıklardan uzak kalmış oluyor hem de yetenekleri daha da çok geliştirerek kendilerinin kanıtlama fırsatı buluyorlar." dedi.

Tatvan'da en büyük gayelerinden birinin de sporu gençlerin hayatına yerleştirmek olduğunu kaydeden Kaymakam Erkan, "Tatvan Kaymakamlığı olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz. En büyük projelerimiz ilçemizde lisanssız sporcu kalmamasıdır. Bu bağlamda inşallah daha çok başarılı işe imza atmak istiyoruz. Ben bu vesile ile spor okulunda öğrencilerimizle bire bir ilgilenerek onların spor yapmasına katkı sunan okul koordinatörü Vedat Çoban'a da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün Tatvan Yaz Futbol Okulu Koordinatörü Vedat Çoban ise, eğitimlerin 3 ay boyunca devam edeceğini, eğitimlerin ardından ise yetenekli çocukların belirlenerek Gençlerbirliği Spor'un Ankara'da yapılacak olan alt yapı seçmelerine katılımlarının sağlanacağını söyledi.

Yaz futbol okuluna 6-16 yaş aralığında ki 170 öğrencinin katılım gösterdiğini ve kayıtların bir süre daha devam edeceğini ifade eden Çoban, "Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü Türkiye'de Ankara dışında ilk defa Tatvan ilçesinde futbol okulu açmış bulunuyor. İnşallah bizlerde bu avantajı kullanarak ilçemizden yetenekli sporcuların keşfedilmesini sağlayacağız. Ben bu bağlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen Tatvan Kaymakamlığına ve Gençlerbirliği'ne teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar