TASKK Başkanı Düşmez:

- "Piramidin altıyız. Profesyonel ekiplerin, amatörlerin tabandaki bu sesine kulak vererek, daha çok gelişmesine ön ayak olmaları lazım. Çünkü her profesyonel topçu, amatörden yetişmiştir. Hepsinin bir amatör ve altyapı geçmişi vardır"

Google Haberlere Abone ol
TASKK Başkanı Düşmez:

BİLECİK (AA) - Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı (TASKK) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, "Piramidin altıyız. Profesyonel ekiplerin, amatörlerin tabandaki bu sesine kulak vererek, daha çok gelişmesine ön ayak olmaları lazım. Çünkü her profesyonel topçu, amatörden yetişmiştir. Hepsinin bir amatör ve altyapı geçmişi vardır." dedi.

Düşmez, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.

Ali Düşmez, 100 bin civarında futbolcu ve 600 bin civarında da diğer branşlardaki sporcularının olduğunu vurgulayarak, "Futbolcu sayımızla maç sayımız da arttı. Şu anda 3 bin profesyoneli çıkartırsanız, Türkiye'de 97 bin amatör futbol müsabakası oynanıyor. Bu hemen hemen 25 binlerden buralara çıktı. Amatör Spor Kulüpleri gelişme içerisinde. 2008'de 16 milyon lira amatörlerin bütçesi varken şu an 46 milyon 466 bin lira oldu." diye konuştu.

Büyük hedeflerinin bulunduğunu anlatan Düşmez, şunları kaydetti:

"Piramidin altıyız. Profesyonel ekiplerin, amatörlerin tabandaki bu sesine kulak vererek, daha çok gelişmesine ön ayak olmaları lazım. Çünkü her profesyonel topçu, amatörden yetişmiştir. Hepsinin bir amatör ve altyapı geçmişi vardır. Büyük takımlar amatör takımlara önem vermesi lazım. Bu hızla gidersek imaj olarak çok dikkat çekici olacağımıza inanıyorum. Ancak sporcu yetişmesinin yanında biz yüz binlere spor yaptırmaya çalışan emekçileriz. Bu sporcular iyi sporcu olamasa da iyi insan olsunlar diye çalışıyoruz."


Yorumlar