Taraftarlara özel önlem alınacak

İspanya Kral Kupası'nda 30 Mayıs'ta oynanacak Barcelona-Athletic Bilbao finalinde taraftar gruplarının olası protestolarına karşı şimdiden önlem alınmaya çalışılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Taraftarlara özel önlem alınacak
İspanya Kral Kupası'nda 30 Mayıs'ta oynanacak Barcelona-Athletic Bilbao finalinde taraftar gruplarının mühtemel protestolarına karşı şimdiden önlem alınmaya çalışılıyor.

Ülkenin özerk iki bölgesi Bask ve Katalonya’nın iki ekibi Athletic Bilbao ve Barcelona’nın taraftarlarının bundan önceki Kral Kupası final maçlarında yaptıkları İspanya karşıtı eylemlerin bu sefer tekrarlanmasına müsaade edilmeyeceği açıklandı.

İspanya’daki Profesyonel Futbol Kurumu’nun (LFP) Başkanı Javier Tebas, taraftar gruplarının final maçında İspanya Milli Marşı yada Kral 6. Felipe’yi ıslıklaması biçiminde maçın durdurulmasından yana olduğunu söyledi. Tebas, 'Benim alanıma girmiyor fakat geçmiş yıllardaki olayların bir daha olmaması için çalışacağım. Bir geleneği alışkanlık durumuna getiremezler. Milli marş finalin sembollerinden biridir' gibi konuştu.

Öte yandan uzun yıllar Madrid özerk İdare başkanı şekilde vazife oluşturan ve ati mayıs ayında yapılacak mahalli seçimlerde, iktidardaki Halk Partisi’nden Madrid Belediye Başkanı adayı bulunan Esperanza Aguirre, İspanya Milli Marşı’nı ıslıklama yada Kral’a hakaretin 'İspanyollara karşı bir nefret göstergesi' anlamına geldiğini savunarak, bu tavırlarını sürdürmeleri biçiminde Athletic Bilbao ve Barcelona’nın Kral Kupası’ndan ve La Liga’dan çıkmalarını istedi.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar