Taraftarı öldüren holigana ağır ceza

-Napoli taraftarını vurarak ölümüne yol açan Romalı eski tribün liderine 26 yıl hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Taraftarı öldüren holigana ağır ceza

ROMA (AA) – İtalya 1. Futbol Ligi'nde (Serie A) Roma'nın eski tribün lideri Daniele De Santis, maç öncesi çıkan olaylar sırasında Napoli taraftarı Ciro Esposito’yu silahla öldürdüğü gerekçesiyle 26 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İtalya'da iki sene önce Fiorentina ile Napoli takımları arasında Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Napoli’nin 3-1’lik galibiyetiyle İtalya Kupası'nı kazandığı final maçı öncesi yaşanan şiddet olaylarına ilişkin devam eden dava sonuçlandı.

Maç öncesi stada yaklaşan bir grup Napoli taraftarına ateş açılması ve aralarından Ciro Esposito’nun yaşamını yitirmesine yol açan hadiseye yönelik davada, stat yakınındaki Tor di Quinto semtinde Napolililere ateş açtığı tespit edilen Daniele De Santis'e cinayetten 26 yıl hapis cezası verildi. De Santis, ayrıca Esposito’nun ailesine 140 bin avro ödemeye mahkum edildi.

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından değerlendirmede bulunan maktulün annesi Antonella Leardi, cezanın uyarıcı nitelikte örnek olması gerektiğini ifade ederek, "Bir daha böyle bir şeyin hiç yaşanmaması için gerekli. Bu, bir uyarı olabilecek benzer hadiseler için. Bu yargılama süreci hiç olmamalı, Ciro da halen aramızda olmalıydı. De Santis’ten nefret etmiyorum, onu affettim ama cezanın adil olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Fiorentina ile Napoli arasında 3 Mayıs 2014'te oynanan final öncesinde De Santis’in silahından çıkan kurşunların hedefi olan ve ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Ciro Esposito, 53 gün komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Yorumlar