Taraf-Der avukatı Cihan: Passolig devam ederse suç duyurusunda bulunacağız

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) avukatı Ertuğrul Cem Cihan, hafta sonu oynanan maçlara Passolig ile girilmesi halinde tespit yapacaklarını ve Pazartesi yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Cihan ayrıca...

Google Haberlere Abone ol
Taraf-Der avukatı Cihan: Passolig devam ederse suç duyurusunda bulunacağız

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) avukatı Ertuğrul Cem Cihan, hafta sonu oynanan maçlara Passolig ile girilmesi halinde tespit yapacaklarını ve Pazartesi yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Cihan ayrıca E-bilet ile Passolig uygulamalarının aynı şeyler olduğunu belirtti.

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Taraf-Der'in açtığı dava sonrası verdiği tedbir kararı ile birlikte Passolig adı verilen elektronik bilet uygulaması tartışmalara neden oldu. Taraf-Der avukatı Ertuğrul Cem Cihan, Cihan Haber Ajansına yaşanan tartışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Federasyonun hafta sonu oynanacak maçlarda Passolig'i kullanacağı haberini aldığı bilgisini veren Cihan, "Bu resmen mahkeme kararını tanımamaktır. Biz zaten bunların mahkeme kararını, hukuku dinlememe yolunda bir şeyi olabilir diye düşünmüştük. O yüzden biz hafta sonu oynanacak maçlarda tespitlerimiz yapacağız ve yetkililer hakkında Pazartesi suç duyurusunda bulunacağız. Hem kulüplere, hem federasyona, hem bankaya. Çünkü bunun satıcı durduruldu mahkeme karar ile. Satışı, uygulanması, alışı, girişi, çıkışı hepsi yasak." açıklamalarında bulundu.

Passolig'in iptali sonucu verilen ücretlerin geri ödenmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cihan, "Passolig alan kişiler, bu bir banka kartıdır, uygulaması olmayan bir şey de haksız olarak alınan paraların iadesi için bankaya başvururlar. Banka ödeme yapmaz ise tüketici hakem heyetlerinden bu bedellerin iadesini talep ederler. Kullanamayacakları bir kart için iadesini talep etmek bir vatandaşın hakkıdır." dedi.

"UYGULAMADA PASSOLİG İLE E-BİLET ARASINDA FARK YOK"

E-bilet ile Passolig arasındaki karışıklık hakkında da konuşan Cihan, açıklamalarına şöyle tamamladı:

"Uygulamada Passolig ile e-bilet arasında fark yok. 'E-bilet kalkmadı, Passolig kalktı' diyorlar ama zaten Passolig dedikleri uygulamada e-bilet. Passolig dediğimiz şey bir banka kredi kartıdır. Kanunda tanımlanan elektronik kart, banka kartı olmaz zorunda değildir.

Banka kartı da elektronik karttır. E-bilet diyerek banka kredi kartlarını vatandaşı kandırarak satmak istediler. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yok. Passolig de dünkü açıklamasından bunun banka kartı olduğunu kabullendi. Bilet alabilen bir banka kredi kartıdır."

CİHAN

Yorumlar