Tanzer Dursun’dan maraton 60 km erkeklerde ikinci oldu

Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Spor’un başarılı atleti Tanzer Dursun, maraton koşularında kazandığı derecelere bir yenisini daha ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Tanzer Dursun’dan maraton 60 km erkeklerde ikinci oldu

Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Spor’un başarılı atleti Tanzer Dursun, maraton koşularında kazandığı derecelere bir yenisini daha ekledi. İstanbul Çekmeköy Belediyesi, Uzun Etap ve Set Adventures işbirliği ile gerçekleşen ‘En uzun gece en uzun koşu’ yarışmasına katılan başarılı atlet, 60 km’lik koşuda ikinciliği elde etti.

Çekmeköy’ün uçsuz bucaksız ormanlarında soğuk hava ve gece koşullarında yapılan yarışa 200 atlet katıldı.
Yarışma; maraton 15 km, maraton 30 km, maraton 60 km, bisiklet 40 km, bisiklet 60 km ile bisiklet çiftler 40 km ve bisiklet çiftler 60 km olmak üzere 7 ayrı kategoride yapıldı.

Soğuk ile mücadele edip karanlıkta yollarını bulmaya çalışan yarışmacılar, koşu ve bisiklet olmak üzere iki farklı dalda eş zamanlı yarıştı. Karanlık ormanda tek başlarına ve ayak bileklerine taktıkları ışıklarla yollarını bulmaya çalışan atletlere her 100 metrede bir asılan fosforlu bezler yön gösterirken, belirli aralıklarda bulunan kontrol noktalarında yiyecek- içecek takviyesi yapıldı.

Macera dolu geçen yarışın sonunda; maraton 60 km erkeklerde Mustafakemalpaşa Belediye Spor atleti Tanzer Dursun, zorlu parkuru 6 saat 28 dakikada tamamlayarak ikincilik kürsüsüne çıktı. CİHAN

Yorumlar