Tanjevic, eski öğrencilerine güveniyor

- Eski A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Tanjevic: "TBF, herhangi bir tavsiyeye ihtiyaç duymadan Türk basketbolunu en iyi şekilde yönetecektir" - "Karadağ Basketbol Milli Takımı'ndaki görev süremi tamamladıktan sonra başantrenörlük kariyerime nokta koyacağım" - "Görev yaptığım takımlarda her zaman yerli oyuncu sayısının yabancılara karşı daha fazla olmasını tercih ettim"

Google Haberlere Abone ol
Tanjevic, eski öğrencilerine güveniyor


İSTANBUL (AA) - EMRE DOĞAN - Eski Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Türk basketbolunda, geride kalan 15-20 yıldaki gibi yeni bir gelişim süreci yaşanmasını görmek istediğini söyledi.

Bogdan Tanjevic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun büyük hayaller kurmaya devam etmesi gerektiğini belirterek, "TBF, herhangi bir tavsiyeye ihtiyaç duymadan Türk basketbolunu en iyi şekilde yönetecektir." dedi.

A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenör tercihiyle ilgili olarak da, federasyondaki arkadaşlarının en iyi kararı vereceğine inandığını belirten Tanjevic, "Hidayet Türkoğlu'nun yanı sıra Ömer Onan, Haluk Yıldırım ve Kerem Tunçeri, şu anda TBF'de görev yapıyorlar. Onlar, aynı zamanda eski büyük oyuncular. Ne yapacaklarını da iyi biliyorlar. Bu, federasyon başkanı ve milli takım için emek harcayanların kararıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ay-yıldızlılarda tekrar başantrenörlük yapmasının mümkün olmadığını belirten tecrübeli basketbol adamı, doğduğu ülkenin milli takımında geçen sene görev yapmaya başladığını aktararak, "Karadağ Basketbol Milli Takımı'ndaki sözleşmemi tamamladıktan sonra başantrenörlük kariyerime nokta koyacağım, çünkü gelecek yıl 70 yaşında olacağım." ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Milli Takımı'yla 2010 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya elde eden Tanjevic, ligdeki yabancı sayısı fazlalığının Türk basketbolcuların gelişimini olumsuz yönde etkileyip etkilemediği hakkında ise şunları kaydetti:

"Görev yaptığım takımlarda her zaman yerli oyuncu sayısının yabancılara karşı daha fazla olmasını tercih ettim. O ülkede doğmuş bir grubun yönettiğim takımda yer almasını istedim. Genç oyuncuları da sürekli sorumluluk almaya teşvik ettim. Benim zamanım geride kaldı. Bunu basketbola adapte ettim çünkü bu spor benim hayatım."


- THY Avrupa Ligi'ndeki Türk takımlarının durumu


Bogdan Tanjevic, Türkiye'yi THY Avrupa Ligi'nde temsil eden 4 takımın da güçlü olduğunu belirtti.

2007-2010 yıllarında görev yaptığı Fenerbahçe'nin organizasyonun favorileri arasında yer aldığını belirten tecrübeli başantrenör, "Galatasaray Odeabank, geçen sezonun ULEB Avrupa Kupası şampiyonu. Darüşşafaka Doğuş, David Blatt ile mükemmel işler çıkarıyor, çok iyi de oyunculara sahipler. Ayrıca, Anadolu Efes'in ise normal sezonu ilk 8 sıra içinde bitireceğine inanıyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Sarı-lacivertli ekibin başantrenörü Zeljko Obradovic hakkında da görüşlerini aktaran Tanjevic, Sırp teknik adamın çok büyük bir isim olduğunu belirterek, "O benim arkadaşım. Kariyerine Fenerbahçe'de devam ediyor. Sarı-lacivertli takım, benim de hayatımın bir parçası" diye konuştu.


- Karadağ'ın EuroBasket 2017'deki grubu hakkında


Tanjevic, başantrenörlük görevini sürdürdüğü Karadağ Basketbol Milli Takımı'nın 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2017) Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Romanya ve Macaristan'ın bulunduğu C Grubu'nda yer almasıyla ilgili olarak şunları da kaydetti:

"EuroBasket 2017'de iyi bir gruba düştüğümüze inanıyorum. Her takım gibi bizim de başarılı olabilmemiz için verimli bir hazırlık süreci geçirmemiz gerekiyor. İyi oynamak zorundayız. Burada önemli olan noktalar, oyuncuların kulüp takımlarında nasıl sezon geçirdikleri, kendilerini geliştirebilmeleri ve lig bittiğinde sahip oldukları form durumları. Turnuva öncesindeki kamp dönemini iyi değerlendirmek zorundayız."

Yorumlar