TamSaha'nın 117. sayısı yayında

TamSaha dergisinin Temmuz sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 117. sayısında yine ilginç dosyalar ve birbirinden farklı röportajlar var.Spor Toto Süper Lig'in 57. sezonu...

Google Haberlere Abone ol
TamSaha'nın 117. sayısı yayında

TamSaha dergisinin Temmuz sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 117. sayısında yine ilginç dosyalar ve birbirinden farklı röportajlar var.

Spor Toto Süper Lig'in 57. sezonu 29 Ağustos 2014 günü start alıyor. İlk ve son sezonlarında Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu lig tarihinde Galatasaray’ın da sarı-lacivertliler gibi 19 zaferi bulunuyor. Beşiktaş 13, Trabzonspor 6, Bursaspor da 1 şampiyonlukla taç takan kulüpler. Bu beş şampiyonun yanı sıra yeni sezonda Sivasspor, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Eskişehirspor, Çaykur Rizespor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehirspor, Balıkesirspor ve Mersin İdman Yurdu ligde mücadele edecek.

SÜPER KUPA: DEV FİLMİN ÜÇÜNCÜ VERSİYONU

Süper Kupa’nın son iki yıldaki finalistleri Fenerbahçe ile Galatasaray, üst üste üçüncü kez karşı karşıya geliyor.

Dev filmin üçüncü versiyonundaki iki değişiklikten biri, bundan önceki iki Süper Kupa maçına “lig şampiyonu” unvanıyla çıkan ve zaferle ayrılan Galatasaray’ın bu defa “kupanın sahibi” olarak boy gösterecek olması.

25 Ağustos günü sahnelenecek Süper Kupa’nın adresi ise Manisa 19 Mayıs Stadı.

OZAN TUFAN, BİR FUTBOL MAHKÛMU

Sezonun son bölümünde Bursaspor formasıyla her iki kanatın hem savunma hem de hücum kulvarlarında izlediğimiz genç yetenek, Fatih Terim’in gözünü kırpmadan millî formayı emanet etmesiyle Türkiye’nin gündemine oturdu.

Millî Takım’da alıştığı bölgelerde değil, stoper ve ön liberoda oynadı. Henüz 19 yaşındaki oyuncunun büyüme döneminde yaşadığı ağrılar ve kilo sorunları nedeniyle 2 yıl futboldan uzak kaldığını öğrenmek şaşırtıcı. Bu dönemde direnip futbola geri dönmesini sağlayan şeyse abisinin gitar isteği yerine kendisinin krampon arzusunu yerine getiren babasına duyduğu minnet borcu olmuş.

BARAJLARA KAYBOLAN SPREY ÖNLEMİ

2014 Dünya Kupası’nda uygulanan “kaybolan sprey” yeni sezonda Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig’de de kullanılacak.

Ceza sahası çevresindeki direkt ve endirekt serbest vuruşlarda barajın yerinin tam olarak belirlenmesini sağlayan sprey, kimyasal bir köpük. Bu köpük uygulandıktan 45 saniye ile 2 dakika arasında sahadan kayboluyor.

6 HAKEMLİ SİSTEMİN LİGİMİZE KATKISI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK), UEFA’nın 6 hakemli sistemini İtalya’nın ardından uygulamaya sokan ikinci kurum oldu.

Süper Lig’deki bu uygulama, caydırıcı etkisiyle geçtiğimiz sezon sportmenliğe aykırı davranış nedeniyle gösterilen kartları yüzde 7, hakem kararlarına itiraz nedeniyle gösterilen sarı kartları da yüzde 20 azalttı.

Öte yandan ilâve yardımcı hakemler sayesinde özellikle topsuz alandaki ihlâllerdeki cezalandırılma oranının yükselmesi, kırmızı kart sayısını yükseltti. Yardımcı hakemlerin ofsayt pozisyonlarındaki doğruluk yüzdesi ise yüzde 7 arttı.

MUHTEŞEM TESİSE DEV AÇILIŞ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 450 gün gibi rekor bir sürede inşaa edilen ve dünyanın sayılı modern tesisleri arasına giren Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

Nizami futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet, yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarına sahip tesisin 17 bin 643 metrekarelik kapalı bölümünde yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran gibi tüm idari ve sosyal alanlar bulunuyor.

YENİ BÜTÇE 359 MİLYON

TFF’nin Ankara’da gerçekleştirilen Olağan Mâli Genel Kurulu’nda yeni bütçe 359 milyon lira olarak kabul edildi.

Başkan Yıldırım Demirören, Riva’da tamamlanan dev yatırıma rağmen 31 milyon lira kâr eden TFF’nin tarihinin en güçlü finansal dönemini yaşadığını söylerken, yeni dönemde altına imza atacakları önemli projeleri de açıkladı.

Spor Toto Süper Lig’in yeni takımı İstanbul Başakşehir’in stadı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açıldı. 16 ayda tamamlanan ve 178 milyon liraya mâlolan modern stada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in adı verildi.

Eski bir futbolcu olan ve stattaki gösteri maçında forma giyen Başbakan Erdoğan hat-trick yaptı.

Ayrıca: "Ezeli rekabette Almanya öne geçti", "Daima daha ileriye... Cüneyt Çakır", "İsminin birincisi... Hames Rodriguez", "Bir zanaatkârın vedası... Miroslav Klose", "Zirvede bıraktı... Ali Faryd Mondragon", "Yine Suarez, yeniden Suarez", "Dünya Kupası’ndan ne öğrendik?", "Görünmeyen kahramanlar... Futbol Direktörleri", "Bir kulüpte yıl 41... Thomas Schaaf", "İlk gurbeti Galatasaray... Cesare Prandell", "Sözünün eri... Vahid Halilhodzic", "Sahaya değil, tribüne ceza!", "Stadyumlarla gelen değişim", "Nice mutlu senelere!... Olsen - Ravelli – Jugovic", "Cennetteki son Kral!... Alfredo Di Stefano" dosyalarıyla TamSaha'nın 117. sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar