Tahkim Kurulu'ndan Gaziantepspor'a red

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen bir maçlık saha kapama cezasını Tahkum Kurulu da onadı.

Google Haberlere Abone ol
Tahkim Kurulu'ndan Gaziantepspor'a red

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen bir maçlık saha kapama cezasını Tahkum Kurulu da onadı. Buna göre kırmızı-siyahlı ekip 24 Mart Pazartesi günü konuk edeceği Fenerbahçe maçını bayan ve çocuk taraftarlar önünde oynayacak.

Tahkim Kurulu bugün yaptığı 19 sayılı olağanüstü toplantısında gündemindeki tek maddeyi inceleyerek karara bağladı. Tahkim Kurulu'nun görüştüğü dosya ve almış olduğu karar şöyle:

Gaziantepspor Kulübü'nün, PFDK'nın 20.03.2014 tarih ve E.2013-2014/876, K.2013-2014/1050 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde; PFDK'ca Gaziantepspor Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın, FDT'nin 52/1. maddesinde yapılan değişiklikten sonra aynı sezon içerisinde 4. kez gerçekleşmesi nedeniyle FDT'nin 52/5. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliğiyle; karar verilmiştir.
CİHAN

Yorumlar